ADATA, QLC NAND tabanlı SSD'sini duyurdu! - Haberler - indir.com

ADATA, QLC NAND tabanlı SSD'sini duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 16:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Gelecek yıllarda HDD teknolojisinin yerini alacağı konusunda söylentileri bulunan QLC NAND tabanlı SSD'ler yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladı. 

ADATA, QLC NAND tabanlı SSD'sini duyurdu!

QLC NAND bellekler konusuna değinmemiz gerekirse, bu bellekler bir hücreye 4 bit yazılmasını ifade ediyor. NAND bellek pazarında ilk olarak tek hücreye sahip SLC ürünleri piyasaya sürmüştü. Daha sonrasında ise 2 hücreli MLC bellekler ve sonrasında ise 3 hücreli TLC bellekler geliştirilmeye başlanmıştı. Her aşama başına depolama yoğunluğu artarken QLC ile en yüksek seviyeye ulaşılmış oldu. 64 katmanlı bir bellekte 4 hücreli olanın 3 hücreli olana kıyasla yüzde 33'lük daha fazla depolama alanı barındırdığı belirlendi. 

Samsung dünyanın en yüksek kapasiteli SSD diskini tanıttıSamsung dünyanın en yüksek kapasiteli SSD diskini tanıttı

Micron tarihteki ilk 1 TB kapasiteli ticari NAND zarını geliştirdi. Hücre başına biraz daha fazla bit eklenmesi adına yoğunluğu artırarak enerji verimliliği sağlıyor olsa da kullanım ömrü birazda olsa azalıyor. Hata düzeltme mekanizması gibi teknolojiler ile bunun önüne geçilmeye çalışılsa da QLC bellekler, TLC bellekler kadar ömre sahip olacak.

TLC belleklerde 500 GB kapasiteli bir SSD modeli 300 TB'lık yazma ömrü sunuyor. Ayrıca hücre başı veri girdi döngüsü de ortalama 1000 civarında bulunuyor. QLC NAND bellekler özellikle daha düşük maliyet konusunda tercih edilebilecek. ADATA Ultimate SY630, 2.5 inçlik formatta geliştirilen bu model, tamponlama sayesinde 520MB/s okuma ve 450MB/s yazma hızlarına ulaşıyor. LDPC ve ECC teknolojileri sayesinde hataları hızlı bir şekilde düzelterek kullanım ömrünü uzatıyor. 

240GB, 480GB ve 960GB kapasiteler ile karşımıza çıkacak olan bu SSD modeli 1500G/0.5ms sertifikası ile şoklara karşı dayanıklı olacak. SSD Toolbox yazılımı sayesinde SSD sürekli kontrol edilirken Migration Utility yazılımı da HDD sürücülerden geçişi kolaylaştırıyor.


Şuana Kadar Üretilmiş En Yüksek Kapasiteli SSD: ExaDrive DC100Şuana Kadar Üretilmiş En Yüksek Kapasiteli SSD: ExaDrive DC100
Western Digital Yeni Taşınabilir SSD Disklerini Sundu!Western Digital Yeni Taşınabilir SSD Disklerini Sundu!
En İyi 5 SSD DiskEn İyi 5 SSD Disk

PAYLAŞ