Activision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturdu - Haberler - indir.com

Activision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-25 10:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaklaşık iki yıllık soruşturma sonrasında cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliği suçlamaları ile mahkeme süreci devam eden Activision Blizzard, sosyal medya platformlarında oldukça sessiz duruyordu. Şirketin hiçbir hesabından yeni bir paylaşım görmezken, Call of Duty ve World of Warcarft gibi oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard’ın sosyal medya hesapları, Kaliforniya’da şirkete açılan davanın kamuoyuna duyurulması sonrasında oldukça sessizleşti. Şirkete iki yıl süren bir soruşturma ardından kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliği suçları ile dava açılmıştı. Mahkeme sonuçlandığı zaman ise Activision Blizzard’ın tüm çalışanlarına yüklü miktarda bir tazminat ödenmesi bekleniyor.

Çarşamba günü Kaliforniya eyaletinin Activision Blizzard şirketini mahkemeye verdiği ortaya çıkınca, şirketin resmi Twitter hesapları üzerinden Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Crash Bandicoot gibi tüm oyun hesaplarından paylaşımlar durdu. Düzenli olarak paylaşım yapan ve oyuncular ile etkileşimde olan bu hesaplar, dikkat çekmemek ve marka zararını engellemek adına oldukça sessizleşti.

Activision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdıActivision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdı

Activision Blizzard, dava sorunları ile başı dertte

Şirketin Twitter hesaplarının haricinde King, Infinty Ward, Raven Software ve Treyarch gibi yan kuruluşlara ait hesaplar da oldukça sessizliğe büründü. Bu durum sadece Twitter için geçerli olmazken, Facebook ve Instagram hesaplarının da aynı şekilde paylaşım yapmadığını belirtelim. Hesaplar sessizleşirken, Activision Blizzard çalışanları, yaşamış oldukları bu zorlukları sosyal medya üzerinden duyurmayı sürdürüyorlar. Şirketin grafik tasarımcı tarafında çalışan Shaynuh Chanel,  “Şirketin ürünleri ve fantastik dünyasına duyduğunuz sevgiyi bir an için bir kenara bırakın ve şunu düşünün: Kadın iş arkadaşlarımın hamile oldukları ve kadınsal rahatsızlıkları nedeniyle işin gerekliklerini yerine getiremedikleri gerekçe gösterilerek şirket içinde daha düşük pozisyonlara getirildiğine şahit oldum.” Dedi.

Bakalım bu dava ilerleyen süreçlerde nasıl sonuçlanacak göreceğiz.


Activision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyorActivision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyor
Activision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldıActivision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldı

PAYLAŞ