Activision Blizzard'a Tepkiler Artıyor: 800 Çalışandan Karşı Bildiri Geldi - Haberler - indir.com

Activision Blizzard'a Tepkiler Artıyor: 800 Çalışandan Karşı Bildiri Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Activision Blizzard için yaşanan taciz iddialarında sular durulmuyor. 800 çalışan, şirket için pek çok konuda değişim içeren çağrı mektubunu imzaladı ve şirketi suçladı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde başlatılan yeni bir davada Activision Blizzard, çeşitli taciz, cinsiyet ayrımı ve kadınlara kötü muamele yapıldığına yönelik iddialar ile incelemeye tabi tutuluyor. Yaşanan olay sonrasında da pek çok farklı çalışan tarafından mevcut iddialar doğrulanırken şirket tüm bu olayların ardından açıklama yaptı. 

Activision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldıActivision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldı

“Rahatsız Edici”

Dava süreci ve iddialar hakkında ilk açıklama Blizzard başkanı J. Allen Brack'ten geldi. Başkan konuyla ilgili net konuşurken iddiaları ve yaşananları "Son derece rahatsız edici" şeklinde yorumladı. Bu açıklamanın ardından ikinci bir açıklama ise Kurumsal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Frances Townsend’den geldi. Başkan Yardımcısı da duruma benzer bir şekilde yaklaşırken dava haksız ve sorumsuz olarak nitelendirildi. Ancak şirketin üst düzey yöneticileri tarafından yapılan bu açıklamalar özellikle şirket çalışanlarını son derece rahatsız etti. 26 Temmuz Pazartesi günü 800'ü aşkın şirket çalışanı bir araya gelerek özel bir reform çağrısı hazırladı. Çağrıda şirketin çalışma politikalarını iyileştirilmesi ve mevcut olaylara yol açabilecek durumları ortadan kaldırması istendi. Mektupta iddialara karşı olarak şirketten yapılan açıklamaların da kınandığı belirtildi. 

“Şüphe Uyandırmaktadır”

800'ü aşkın çalışanın imzaladığı mektupta özellikle açıklamaların yalanlanması ve gerçek dışı olarak algılanmasına tepki gösterildi. Bu durumun ve açıklamaların, gerçeklerin ortaya çıkmaması istendiğine yönelik bir algı yarattığı belirtirken mektupta ön plana çıkan mesajlar şöyle oldu;

Activision Blizzard'ın Liderlerine,

Aşağıda imzası bulunan bizler, Activision Blizzard’ın davayla ilgili açıklamalarının şirketimizin temsil etmesi gerektiğine inandığımız her şey için tiksindirici ve aşağılayıcı olduğunu kabul ediyoruz. Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse, çalışan olarak değerlerimiz, liderliğimizin sözlerine ve eylemlerine tam olarak yansımamaktadır. Bu açıklamaların sektörümüzün içinde ve dışında süregelen eşitlik arayışımıza zarar verdiğine inanıyoruz. Ortaya atılan iddiaların "çarpıtılmış ve çoğu durumda yanlış" olarak kategorize edilmesi, mağdurları inkar eden bir şirket ortamı yaratıyor. Aynı zamanda bu durum, istismarcıları eylemlerinden sorumlu tutma ve gelecekte mağdurların ortaya çıkması için güvenli bir ortam oluşturma becerisi konusunda şüphe uyandırmaktadır. Organizasyonumuzun en üst seviyesinden acil düzeltmelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Şirket yöneticilerimiz, bizi korumak için önlem alınacağını iddia ettiler, ancak yasal işlem ve ardından gelen rahatsız edici resmi yanıtlar karşısında, liderlerimizin çalışan güvenliğini kendi çıkarlarının önüne koyacağına artık güvenmiyoruz. Mevcut ve eski birçok çalışanın taciz ve istismarla ilgili kendi deneyimlerini dile getirdiğini görürken bunun "gerçekten değersiz ve sorumsuz bir dava" olduğunu iddia etmek kesinlikle kabul edilemez.

Bu iddiaların ciddiyetini tanıyan, taciz ve saldırı mağdurlarına merhamet gösteren resmi açıklamalar yapılması çağrısında bulunuyoruz.

Tüm arkadaşlarımızın, takım arkadaşlarımızın ve meslektaşlarımızın yanı sıra, her türlü kötü muamele veya tacize maruz kalmış kişilerin yanındayız. Sevdiğimiz şirketin yeniden bir parçası olmaktan gurur duyacağımız bir iş yeri olana kadar susmayacağız, bir kenara çekilmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz. Değişim biz olacağız.


Activision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturduActivision Blizzard'ın sosyal medyadaki taciz iddiaları gündeme oturdu

PAYLAŞ