Activision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktı - Haberler - indir.com

Activision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 15:40:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Birbirinden farklı temalarda oyun tasarlayarak adından sıkça söz ettirmeyi başaran Amerikalı oyun stüdyosu Activision Blizzard, yüzlerce çalışanı işten çıkararak işsiz kalmalarına sebep oldu. İş potansiyelinin git gide kötüye gitmesi sebeple küçülmeye giden Activision Blizzard stüdyosunun çeşitli kentlerde bulunan stüdyolarını kapatmayı planlıyor. Bu durum son derece üzücü olsa da plansız atılımları ile başarısız olan firma küçülme yolunda adım adım ilerliyor. 

Steam'da Ücretsiz İndirebileceğiniz 2 Yeni Oyun AçıklandıSteam'da Ücretsiz İndirebileceğiniz 2 Yeni Oyun Açıklandı

Activision Blizzard, Küçülmeye Gidiyor

Activision Blizzard bünyesinde çalışan King oyun stüdyosu, yıllar önce  Seattle merkezli olan oyun geliştiricisi Z2Live'ı 45 milyona kendi bünyesine katmıştır. Z2Live tarafından geliştirilen Paradise Bay geliştirildiği günden beri milyonlarca kişi tarafından akıllı cihazlara indirilmiştir. Bununla beraber yüklü miktarlar kazanmayı başaran Z2Live kazancının yüksek olmasına rağmen kapatıldı. 

Son zamanların en popüler mobil oyun serisi Candy Crush eşleştirme oyununun devamı olarak karşımıza çıkan Candy Crush Friends Saga ile karşımıza çıkan King stüdyosu gelirini artırarak oldukça doğru bir şekilde ivme kat etmişti. Sensor Tower, Activision, Blizzard ve King stüdyosundan çıkan oyunlar, oyuncuların beğenisini kazanmış olu şirkete büyük miktarda kazanç sağlamıştır. Fakat bu durum şirketin işçi çıkarımı yapmamasına yeterli olmadı. Bu durum takipçilerini üzse de şirket çıkarımları gerçekleştirdi. 

Activision Blizzard 800 Kişiyi İşten Çıkardı

 Apple Store ve Google Play'in en çok indirilen oyunlarını tasarlayarak yüklü miktarlar kazanmayı başaran Activision Blizzard stüdyosunun elde ettiği başarılar işçi çıkarımı yapmasının önüne  geçemedi. 501.3 milyon dolat gelir elde etmeyi başaran Activision Blizzard, kazandığı miktarlara rağmen çalışanlarından vazgeçti. Toplam iş gücünü yüzde 8 oranında etkileyecek olan bu işçi çıkarımı şirketi büyük oranda etkileyecek gibi duruyor. 

Kendi stratejisi doğrultusunda hareket ederek şirket karı artırmayı planlarken 2018 yılında 1.51 milyar dolar kar elde etmişti. Fakat son durumunun iş gücünü etkilemesi ile analistlerin yorumu bu yıl Activision Blizzard'ın karının yüzde 2 oranında düşeceği yönünde. Yeni atımları ile dikkatleri üzerine çekmeye çalışan oyun geliştirici Activision Blizzard firması Ocak ayının son haftalarında Mali İşler Müdürü (CFO) Dennis Durkin’i duyuran şirket  aynı süre zarfında çeşitli işten çıkarımlar daha yaptığı biliniyor. 


Farklı sebeplerden dolayı iptal edilen, ismini dahi duymadığınız 5 oyunFarklı sebeplerden dolayı iptal edilen, ismini dahi duymadığınız 5 oyun
2019 yılında piyasaya sunulacak en iyi 19 oyun!2019 yılında piyasaya sunulacak en iyi 19 oyun!
Apex Legends oyununda karakter nasıl kontrol edilir?Apex Legends oyununda karakter nasıl kontrol edilir?

PAYLAŞ