Activision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdı - Haberler - indir.com

Activision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden olan Activision Blizzard, yeni açıklanan piyasa değeri ile adeta dudak uçuklattı. The Wall Street Journal tarafından elde edilen bilgilere göre firma, koronavirüs salgınının da etkisiyle değeri 72 milyar dolara çıkarmış durumdadır. 

Activision Blizzard dudak uçuklatan değere ulaştı

Amerika merkezli video oyun geliştiricisi Activision Blizzard'ın toplam değerinin şu an için yaklaşık olarak 72 milyar dolar olduğu düşünülüyor. Bu rakamında da 2008'de güçlerini birleştiren iki firmanın çıktığı en uç nokta olduğu dile getiriliyor. The Wall Street Journal’ın da belirtildiği üzere şirketin hisse fiyatının istikrarlı bir artış göstermesinin nedeni olarak salgın döneminde insanların evlerinde oyun oynamaları ve bunun için yapmış oldukları mikro ödemelerdir. 

Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor!Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor!

Mikro ödemelerin getirmiş olduğu avantajlar sebebiyle firma, 2020 yılının son çeyreğinde 1,2 milyar dolar kazanç sağladığını bildirdi. Bu çeyrekteki toplam gelirlerin yarısından fazlasını bu oluştururken, mikro ödeme satışlarının çoğu Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone’dan geldi. Bir diğer yandan bakıldığında geçtiğimiz sene içerisinde PC platformunda Call of Duty oyunlarını oynayanların sayısında da 10 kat artış sağladığı belirtildi. 

Son zamanlar içerisinde Activision Blizzard, Warzone’un Call of Duty evreninin cazibesini büyük ölçüde genişletmekten mutluluk duyarken, Black Ops Cold War’ın çıktığı günden sonra düşüşe maruz kalmasına yönelik bir toplantı gerçekleştirecek. 4 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek ve mali yıla ilişkin olacak toplantıda üretici şirket, yeni yıla ilişkin nihai stratejilerinden de söz edecek.


Activision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktıActivision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktı
GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti!GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti!
Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

PAYLAŞ