Activision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyor - Haberler - indir.com

Activision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 23:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük oyun yayım şirketlerinden olan Activision Blizzard’ın diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planladığı öğrenildi.

Oyun piyasasında günden güne önem kazanan Activision Blizzard gözünü büyük bir hedefe doğru yöneltti. Dünya üzerindeki pek çok popüler oyuna yapımcılık yapan şirket, tam 1 milyar aktif oyuncu sayısına ulaşmayı hedefliyor. Call of Duty serisi ile bunu gerçekleştirmeye oldukça yaklaşan şirketin aynı modeli diğer serilere de uygulayacağı gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan CEO Bobby Kotick, şirket olarak hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi. Call of Duty serisinin başarısını takdir eden Bobby Kotick, diğer oyunlar için de benzer bir yolun izleneceğini belirtti.

Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor!Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor!

Activision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdı

2018 senesinde sadece 70 milyon oyuncuya sahipken günümüzde 250 milyon oyuncuya ulaşan şirket bu başarısını diğer oyun serilerinde de yakalamak istiyor. Bunun için çalışmalara başlayan şirket oyunseverlerin karşısına oynaması bedava ve sürekli canlı tutulan yeni seriler çıkartmak istiyor. Geçtiğimiz sene sadece oyun içi satın almalardan yaklaşık 5 milyar dolar kazanç sağlayan Activision Blizzard oyuncu sayısını daha da arttırmaya çalışacak yeni rekorlar kırmayı deneyecek. Şirketin bu hedefinin arkasında ise özellikle Call of Duty serisi bulunuyor. Yıllardır oyuncuların gönlünde baş köşede olan Call of Duty oyununa olan ilginin yıllar içinde katlanarak devam etmesi şirketin hedefini yükseltmesini sağladı. An itibariyle Diablo 2 Remake için çalışan Activision Blizzard, 2022 senesinden sonra yeni oyunlarla oyuncuların karşısına çıkacak. Overwatch 2 ve Diablo 4 gibi oyunlar şirketin bu konudaki ilk adımlar olacak. Warzone‘un başarısı karşısında diğer serileri de canlı tutmak isteyen Activision Blizzard, yeni modeli ile alakalı henüz detaylı bir açıklama yapmadı. Şirketin ilerleyen dönemlerde konuyla ilgili daha detaylı açıklamalar yapacağı düşünülüyor.

 

 


GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti!GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti!
Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

PAYLAŞ