Açılmayan MacBook için çözüm yöntemleri - Haberler - indir.com

Açılmayan MacBook için çözüm yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 09:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Dünya genelinde en çok tercih edilen bilgisayar modellerinden birisi olan MacBook açılmıyor ise birkaç yöntem ile kontroller gerçekleştirilebilir. Özellikle uzun süren servis sürelerini beklemek istemeyen kişiler tarafından yapılabilecek birkaç kontrol, mevcut sorunun tespit edilmesini ve giderilmesini sağlayabilmektedir.

Açılmayan MacBook için çözüm yöntemleri neler?

 Açılmayan bir MacBook için kuşkusuz sorunlar çok farklı olabilir. Güç tuşuna basıldığında hiçbir şekilde açılmaması, ışık yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmemesi ya da Apple logosunda takılı kalması gibi birbirinden farklı sorun MacBook açılmama sorunu olarak bilinir.

MacBook güç tuşuna basınca çalışmıyor!

MacBook için en sık yaşanılan sorunlar arasında MacBook güç tuşuna basınca çalışmıyor olmaktadır. Bu tür bir sorunda öncelikle elektrik kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Eğer ana prizde herhangi bir sorun yoksa MacBook güç kablolarının kontrol edilmesi gerekir.  Genellikle adaptörde meydana gelen arıza nedeniyle MacBook’ta bu tür sorunlar yaşanmaktadır. Yeni bir adaptör ile sorunun çözülüp çözülmediğini deneyebilirsiniz. Yeni bir adaptör de çözüm olmuyorsa, cihaz için mutlaka uzman desteği alınmalıdır. Zira adaptör ve giriş bölgesinde herhangi bir sorun bulunmuyorsa, sorunun büyük ihtimalle kaynağı şarj soketidir. Bu tür durumlarda da değiştirilmesi gerekir.

MacBook elma ışığı yanmıyor

MacBook elma ışığı yanmıyor konusunda ise ekran ile ilgili problemlerin yaşandığına işarettir. Ekran, kişilerin müdahale edebileceği bir alan olmadığından dolayı bu ve benzer görüntü problemlerinde yetkili servislere gidilmesi önerilmektedir.  Ancak ekrana görüntü gelmesine rağmen MacBook elma logosunda takılıyor ya da işaret dönüyor şeklindeki sorunlarınız varsa, bu sorunların genellikle sebebi yazılımsaldır. Bu nedenle işletim sisteminde yaşanan bir hata nedeniyle alınan bu sorunların çözümünde işletim sisteminin yeniden kurulması ya da onarım yapılması önerilmektedir. Ayrıca bu tür sorunlar arka arkaya çok sık yaşanıyorsa bilgisayarın hard disk ve RAM’leri üzerinde kontrol sağlanmalı ve donanım sağlığı incelenmelidir. Bu tür durumlarda verilerin yedeklenmesi de şiddetle önerilir.

MacBook, kompakt bir yapıda olduğu gibi Apple şirket prensipleri gereğince kullanıcı tarafından müdahale edilmemesi adına özel olarak dizayn edilir. Bu nedenle çalışmayan ya da açılışta takılan bir MacBook için yapılabilecekler oldukça sınırlıdır.





PAYLAŞ