Acer tarihin en büyük siber saldırılarından biriyle karşı karşıya - Haberler - indir.com

Acer tarihin en büyük siber saldırılarından biriyle karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-22 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar piyasasının önde gelen şirketlerinden olan Acer, güne dek görülen en büyük fidye saldırılarından birine maruz kaldı. Hacker grubu REevil şirketten 50 milyon dolarlık ödeme talep ediyor.

Son günlerde teknoloji devlerine yönelik siber saldırılar artış göstermiş durumda. Hacker grupları tarafından gerçekleştirilen bu saldırılar başarılı olursa genelde teknoloji devlerinden ciddi rakamlar ödemeleri talep ediliyor. Bu saldırıların son hedefi ise bilgisayar üretici şirket Acer oldu. Acer’in karşı karşıya kaldığı bu saldırının son dönemlerin en büyük saldırısı olduğunu söyleyebiliriz.

iMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildiiMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildi

Hackerların yeni silahı WhatsApp doğrulama kodları

Bugüne dek gerçekleştirilen en büyük fidye saldırılarından biriyle karşı karşıya gelen Acer hacker grubu REvil tarafından saldırıya uğradı. REvil’in şirketten talep ettiği rakam siber saldırıda talep edilen en yüksek fidye olarak da tarihe geçti. REvil şirketten 50 milyon dolar talep ediyor. Üstelik bu konuda oldukça ciddi olan grup şirketin ödemeyi Çarşamba gününe kadar gerçekleştirmesi halinde yüzde 20 indirim yapacağını da söylüyor.

Acer yetkilileri açıklama yaptı

REvil, gerçekleştirdiği saldırıyla Tayvanlı bilgisayar şirketine ait finansal verileri, banka bakiyelerini ve banka iletişimlerini ortaya çıkardı. Acer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kendileri gibi diğer teknoloji şirketlerin sürekli saldırı altında olduğunu belirtti. Açıklamasında bilişim sistemlerinim bu tür saldırılara karşı rutin olarak izlendiğini ve savunmanın geliştirilmeye devam ettiği belirten şirket, son dönemlerde gerçekleştirilen olağandışı işlemleri yetkili mercilere bildirdiklerini açıklayarak diğer şirketleri de saldırılara karşı tetikte olması konusunda uyardı. Şirketten saldırı hakkında detaylı bilgi talep edildiğindeyse şirket sözcüsü "Devam eden bir soruşturma var ve güvenlik nedeniyle ayrıntılar hakkında yorum yapamıyoruz." Dedi.

Şirketten bilgileri karşılığında ödeme talep eden Revil, ödemenin gerçekleştirilmesi halinde Acer'e şifre çözücü ve güvenlik açığı raporu verecek ve çalınan dosyaları sileceklerini belirtiyor. Acer’in bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.


Japonya siber saldıralara karşı Kuantum Şifreleme yöntemini kullanmaya başlayacakJaponya siber saldıralara karşı Kuantum Şifreleme yöntemini kullanmaya başlayacak
Siber saldırganların yeni hedefi Instagram HikayelerSiber saldırganların yeni hedefi Instagram Hikayeler

PAYLAŞ