Abonelik gerektiren hizmetlerin iptali e-Devlet üzerinden yapılabilecek - Haberler - indir.com

Abonelik gerektiren hizmetlerin iptali e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemzide gerçekleştirilen yeni bir düzenlemeye göre abonelik fesih işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılabilmesine mümkün kılacak olan kanun, Resmi Gazete tarafından yayınlandı. Bu düzenleme ile beraber artık vatandaşlar, bir aboneliklerinin iptalini e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Geçtiğimiz aylarda henüz taslak olarak ortaya çıkan ve kullanıcıların su, elektrik, doğalgaz ve internet gibi aboneliklerinin iptallerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilmesine olanak sağlayan bu yeni düzenleme, bugün ile beraber Resmi Gazete’de yayınlandı. Ancak bu sistemin yürürlüğe girmesi için gerekli çalışmaların bitmesi gerekiyor.

Bir servise abonelik iptali yaptırmak kullanıcıları oldukça uğraştıran bir durum olabiliyor. Öyle ki herhangi bir iptal ettirmek istediğiniz abonelik durumunda kimlik ibrazı yapıyor ve dilekçe doldurmakla uğraşılıyor. Üstelik bu abonelik merkezlerinde de beklemek zorunda kalınıyor. Ancak yeni düzenleme ile bu dönem artık sona erdi ve e-Devlet ile bu işlemler daha da kolay bir hale gelecek.

Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyorFacebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor

Abonelikler e-Devlet üzerinden iptal edilecek

Özellikle mobil operatör ve internet aboneliklerinin artmaya başladığı bu dönemlerde Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşların abonelik açarken zorlanmadıklarını ancak aboneliği kapatırken çeşitli problemler yaşandığını belirtiyor. Tüketicinin abonelik iptallerinde yaşadığı bu sorunların olmaması için bu yeni sistemle beraber sorunların ortadan kalkacağı ve kullanıcıların sürpriz faturalar ile yüzleşmeyeceğini belirtiyor.

Vatandaşların e-Devlet aracılığı ile abonelik fesih bildiriminde bulunarak işlemlerini başlatacağını ifade eden Ağaoğlu, bu söz konusu talebin 24 saat içinde işleme konulacağını, 48 saat sonunda ise fesih işleminin gerçekleşeceğini ifade ediyor. Olası iptalden vazgeçmede ise hizmet verenin ekstra faturalandırma yapamayacağını belirtiyor. Türkiye’de aktif halde 160 milyon civarında abonelik bulunuyor. Bu abonelerin 83 milyonunun mobil operatör ve 60 milyonun ise internet aboneliği olduğu belirtiliyor. Bakalım bu sistem ne zaman aktif olacak göreceğiz.  


Twitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladıTwitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladı
Çoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdıÇoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı

PAYLAŞ