ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak? - Haberler - indir.com

ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 11:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz geçtiğimiz saatlerde teknoloji dünyasında yaşananlar oldukça dikkat çekti. Google’ın Huawei ile arasındaki ilişkiyi askıya alması ile beraber teknoloji piyasası hareketlenmeye başladı. Bildiğiniz üzere dünyanın en yaygın işletim sistemi olan Android, Google tarafından geliştiriliyor. Huawei ise şuan için global pazarın en büyük ikinci telefon üreticisi konumunda bulunuyor. Ancak yaşanan bu askıya alma durumu sonrasında Huawei Play Store’un akıbeti bir bilinmezlik içerisine girdi. Bu kararın açıklanması ile beraber akıllara direkt bir şekilde “Huawei cihazların artık Android güncellemesi almayacağı ve Google Play Store’un ise cihazlarda devre dışı kalacağı” gibi düşünceler gelmeye başladı.

Google ve Huawei İlişkileri Askıya Alındı

Huawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında AçıklamaHuawei'den ABD Başkanı Trump'ın Kararı Hakkında Açıklama

Gündeme bir hayli düşen bu gelişme ile beraber ülkemizde birçok Huawei kullanıcısının cihazlarını satma kararı aldığı sosyal medyada açık bir şekilde gözüküyor. Google’dan ise konu hakkında bir resmi açıklama getirilerek duruma bir netlik kazandırıldı. Buna göre Huawei Play Store için beklenen haber geldi. Android resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada Google’ın ABD hükumetinin kararlarına uyduğu belirtilirken, Google Play Store ve Play Protect hizmetlerinin Huawei telefonlarda çalışmaya devam edeceği belirtiliyor.

Yapılan bu açıklama gönüllere su serperken, Huawei kullanıcılarının hem Google Play Store hem de bir başka uygulamanın eksikliğini yaşamayacağı netleşmiş oluyor. Ancak cihazlara yeni Android sürümünün sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor. Tüm bu yaşananlar haricinde ise Google sonrasında Qualcomm, Intel ve Broadcom gibi şirketlerinde Huawei ile ilişkilerini askıya aldığını belirtelim.


Samsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin UzlaştıSamsung ve Huawei Aralarındaki Patent Savaşını Bitirmek İçin Uzlaştı
Huawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte ÖzellikleriHuawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri

PAYLAŞ