ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü? - Haberler - indir.com

ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 19:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Gündem Huawei ve ABD ile sürmeye devam ediyor. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile beraber ABD’li şirketlerin Çinli Huawei ile olan ortaklıkları rafa kaldırıldı. Google cephesinin de Android desteğini çekmesi ile beraber sırasıyla Qualcomm ve Intel isimlerinin de donanım desteği geri çekildi. Çin ve ABD arasında yaşanan bu ekonomik savaş ile beraber Huawei şirketi ağır darbeler yemeye devam ederken, diğer tarafta bu durumların Huawei telefon ve cihazlarındaki fiyatlarda bir düşüş yaşatacak mı sorusu akıllara geliyor. Çinli şirket Huawei, global pazarın en başarılı telefon üreticilerinden birisi konumunda bulunuyor. 2010’lu yıllar ile beraber mobil sektöre giriş yapan şirket son verilere göre 1 yılda %50 oranlı bir artış gerçekleştirdi.

Huawei Telefon Fiyatları Düşecek mi?

Huawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte ÖzellikleriHuawei Mate 20 X 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Pazardaki Huawei yükselişi ile beraber Pazar lideri olan Samsung’un satışlarındaki büyüme rakamları ise yavaşladı. Diğer tarafta Apple kan kaybetmeye devam ederken Huawei’nin hızlı bir şekilde yükselmesi Çin telefon pazarının güçlenmesine yardımcı oldu. Diğer yandan Android’in diğer pazarlara yaygınlaşmasında da Huawei’nin önemli bir rolü oldu. Amerika ve Çin arasında bu gerilim Google ve Huawei’nin yollarını ayırmasına sebep oldu. Huawei’nin fiyat performans modelleri artık üst segment cihazlar arasına yerleşmiş oldu. Performans artışı sağlanırken diğer yandan fiyatlarında yukarıya çıkması açık bir şekilde gözlemlendi.

Huawei’nin hali hazırda satışta olan piyasa modelleri Google tarafından destek görmeye devam edecek. Huawei ise kullanıcılarına sadece güvenlik güncellemelerini verecek. Bu sebeple cihazlarda ciddi bir fiyat düşüşünün yaşanması zor gibi gözüküyor. Fiyatlarda yaşanan düşüş olursa müşteri artacaktır, ancak gelecek için şirketin durumları zora sokulmuş olur. Huawei’nin geleceğinde ise tıpkı Apple gibi kendisine özel bir ekosistem kurma düşünceleri olduğu iddia ediliyor. Bu konu hakkında 2019’ın Mart ayı döneminde Huawei CEO’su tarafından Android alternatifi bir B planı yaptıkları açıklanmıştı.

Görülene göre ise ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yasak kalkmaz ve ülkede Huawei engellenmesi devam edilirse, Huawei şirketinin karşısında iki seçenek bulunuyor. Microsoft ile olası bir ortaklık veya ikinci bir yol olarak ise kendi ekosistemi için yeni bir işletim sistemi ile kullanıcılara cihaz sunmak olacaktır. Her cepheden yeni işletim sistemleri görmeye devam ederken Google’ın geliştirmiş olduğu Fuchsia OS sistemi de bulunuyor. Bakalım Huawei yaşanan bu durumlar sonrasında kendi işletim sistemi üretiminde kararlı davranacak mı yoksa ABD ile yaşanan bu sorun düzelecek mi göreceğiz.


Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?
Geçmişten Günümüze Huawei - ABD SavaşıGeçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

PAYLAŞ