ABD'nin Huawei yasağı ertelendi - Haberler - indir.com

ABD'nin Huawei yasağı ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-21 13:29:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari savaşın en çok etkilediği marka Huawei olmuştu. Hatırlarsanız Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Turmp, Huawei hakkında “Ulusal güvenlik ihlali” nedeniyle kısıtlama kararı getirmiş ve ardından bu kısıtlamalar güçlenerek devam etmişti. Öyle ki alınan kararlar sonrası Google gibi Amerika merkezli firmalar Huawei ile iş birliğini sonlandırmış ve durum hem Huawei’nin hem de diğer şirketlerin ciddi oranda mali kaybıyla sonlanmıştı. 

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Huawei’ye olan kısıtlamalar azalıyor gibi görünse de Donald Trump’ın geçtiğimiz ay Huawei ile çalışmayı düşünmediklerini açıklaması yaptırımların kaldırılmayacağının bir göstergesi olarak kabul edilmişti. Akıbeti ne olacağı merakla beklenen Huawei hakkında bugün bir gelişme yaşandı.  

ABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara TaktıABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara Taktı

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı

Huawei yasağına 90 gün erteleme! 

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Başkanı Wilbur Ross konuyla ilgili olarak, Washington yönetimi ile alınan kararla Huawei kısıtlamalarının 90 gün erteleneceğini açıkladı. Alınan bu karar Huawei’nin Amerika şirketleriyle 3 ay boyunca çalışmaya devam edebileceği anlamına geliyor. Google ile olan iş birliği iptalinden sonra Huawei Andorid cihazlarına yazılım güncellemesi getirememişti. Yasağın ertelenmesiyle birlikte Huawei’den gelecek ilk çalışmanın yazılım güncellemesi olması bekleniyor. 

Huawei ABD işçilerine veda ediyor

Alınan bu karar her ne kadar Huawei için sürpriz bir gelişme olsa da, Ross’un açıklamalarına göre Çin merkezli teknoloji şirketine olan yaptırımlar 90 gün sonra daha ağır bir şekilde devam edecek. Konuyla ilgili olarak Ross, “Sanayi ve Güvenlik Dairesi Yasaklı İşletme Listesi”nde yer alan şirketlerin arasına 40 yeni şirketin eklendiğini açıkladı. Söz konusu şirketlerin  Huawei’nin alt kuruluşları olduğunu dile getiren Ross’un bu açıklaması Huawei’ye olan tutumun yakın zaman içerisinde sonlanmayacağının da bir göstergesi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei hakkında aldığı kısıtlama kararı ertelense de 90 gün sonrasında gergin iplerin yerini anlaşmaya bırakmayacağı da kesinleşti. İlerleyen dönemlerde Huawei’ye neler olacağı merak edilirken konuyla ilgili Huawei’den henüz bir açıklama gelmedi


Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandıGoogle ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı
Google Huawei'nin yeni telefonunu sızdırdıGoogle Huawei'nin yeni telefonunu sızdırdı

PAYLAŞ