ABD'nin Huawei Kararından Sonra Bir Alman Firması Huawei ile İlişkilerini Kesti - Haberler - indir.com

ABD'nin Huawei Kararından Sonra Bir Alman Firması Huawei ile İlişkilerini Kesti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 19:00:07
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasını alt üst eden Huawei ile ilgili haberler halen gündemde yer almaya devam ediyor. ABD'nin Huawei'ye başlattığı teknolojik savaşın sonuçları olarak karşımıza çıkan son derece ciddi olaylar ile karşı karşıyayız. Yaşanan olaylar karşısında ilk olarak Google, Huawei ile ilişkilerini askıya alma kararı verdiklerini açıkladı ve ardından ABD'li diğer büyük şirketlerde Huawei ile ilişkilerine ara vermek kararı aldıklarını açıkladılar. Bu haberler gündemde adeta bomba etkisi yaratmayı başardı. Huawei şirketine satışları durduran ve ilişkilerini şu an için askıya alan şirketler arasına bugün itibariyle bir yenisi daha eklendi. Yazılım devi Google'ın, Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei tarafından üretilen cihazlara verdiği desteği çekiyor olmasının ardından şimdide Alman çip üreticisi Infineon'da Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'ye ürün sağlamayacağının bilgisini verdi. 

Teknoloji şirketlerinin Huawei için bu şekilde kararlar alıyor olması, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei'yi "Varlık Listesi"ne eklemiş olmasına dayandığı tahmin ediliyor. Söz konusu bu listeye adını yazdıran firmalardan ürün satın almak isteyen şirketlerin bir lisansa sahip olmaları gerektiği hakkında bilgi veriliyor. Infineon gibi ABD dışında yer alan şirketler, ürettikleri ürünlerde Amerikan teknolojisi kullandığı taktirde belirlenen kurallar tabii oluyor. Yani kurallardan muaf olmak için Amerika dışında bir şirket olmak yetmiyor, Amerikan ürünlerini de kullanmıyor olmak gerekiyor. 

Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?

Infineon'da Huawei ile kopuyor

Nikkei Asian Review'e konu ile ilgili konuşan kaynak, Infineon'un tedbir amaçlı bir adım atarak sevkiyat işlemlerini durduğunu fakat değerlendirme yaparak durumu incelemek için bir hafta boyunca çeşitli toplantılar gerçekleştireceklerinin bilgisini verdi. Yani Infineon şirketi, bir hafta boyunca yapacakları toplantılarda yasal olarak yapabileceklerini değerlendirdikten sonra Huawei ile çalışmaya devam edip etmeyeceklerinin bilgisini verecek. Elde edilen bilgilere göre Infineon, Çinli akıllı cihaz üretici Huawei'ye mikro denetleyiciler ve aynı zamanda güç yönetimine entegre devreler satıyor. Şirket bu ürünleri satarak yılda 100 milyon dolara yakın bir kazanç elde ettiklerinin bilgisi elde edildi. Çinli üretici Huawei'ye yapılan satışlar, Infineon'un 2018'de elde ettiği gelirin küçük bir parçası olsa da Huawei, yakın zaman içerisinde tedarikçilerin sayısının hızla azaldığını görecek. 

Infineon, Çinli üreticisi Huawei ile ilgili aldığı bu karar ile Huawei'ye bileşen sağlamayı durduran Qualcomm, Qorvo, Micron Technology ve Western Digital gibi dev şirketlerin arasında yer aldı. Buna karşılık olarak ise ST Microelectronics, TSMC, Toshiba Memory, ve Japan Display Inc, Çinli firmaya karşı henüz bir durdurma kararı almış değil. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, Qualcomm ve diğer Amerikan sağlayıcılar Huawei şirketine ürünlerinde kullanacakları bileşenleri satmasa bile ayakta kalacağını yaptığı basın açıklaması ile herkese duyurmuştu. Bunun yanı sıra aynı zamanda Zhengfei, şirketin ürün stoklarının sonraki 6 - 12 ay için yeterli olduğunu dile getiriyor ve bu sırada Çin ve Amerika hükumetlerinin sorunları çözebileceğine inandığını söylüyor. Şirket yaşanan olaylar karşısında prestij kaybı yaşasa da şirket halen ayakta kalmaya ve üretim yapmaya devam ediyor. 


ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?
Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?
ABD Huawei Yasak Kararını ErtelediABD Huawei Yasak Kararını Erteledi

PAYLAŞ