ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı - Haberler - indir.com

ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaşanan ekonomik anlaşmazlıklar sonrasında ABD, Çin’e karşı bazı yaptırımlar uygulamıştı. Bu yaptırımların en ağır faturası ise Çinli teknoloji şirketi Huawei cephesine olmuş ve Android lisansı şirketin elinden alınmıştı. Huawei cephesine bir kötü haber daha geldi ve ABD başkanı Donald Trump’tan kötü haber geldi ve şirkete yönelik uygulanan ambargo kararının uzatılmasına karar verildi. Huawei cephesine çeşitli iddialar doğrultusunda ABD tarafından ambargo uygulanmış ve bu sebeple yeni Android cihazlarında Google Mobile Services ve Google’ın Play Store dahil olmak üzere tüm servislerinden mahrum kalmıştı. Bu durumun gelen açıklamalar ile süreceği ve yakında değişmeyeceği gözüküyor.

Öyle ki Donald Trump’ın ABD başında olduğu sürece bu Çin problemleri sürmesi bekleniyor. Kısa süre önce başkan Trump tarafından Çinli şirkete yönelik ambargonun 2021 Mayıs tarihine kadar uzatılma kararı alındı. Huawei ve diğer yandan ZTE gibi şirketlerde “ulusal güvenlik riski” oluşturmaya devam ettiği sebep gösterilerek böyle bir karar alındı.

Huawei Y8s Google Play desteğiyle geldiHuawei Y8s Google Play desteğiyle geldi

Huawei ambargosu uzatıldı

Huawei’nin bu gelen yeni karar ile beraber ABD’li şirketler ile iş yapamamasını sürdürmesi bekleniyor. Ayrıca Huawei’nin ABD’siz yolunu sürdürmesi de bekleniyor. Şirketin ekonomik olarak hala durumunun oldukça iyi olduğu biliniyor. Çeşitli çözüm yolları bulunan şirketin son olarak AppGallery ile Google Play Store eksikliğini gidermeye çalıştığı biliniyor. Buna göre AppGallery, 170’den fazla ülke ve bölgede aylık 400 milyon aktif kullanıcıya erişmiş durumda. Oyunlar dahil olmak üzere 45 binden fazla uygulamaya sahip olarak sürekli bir şekilde büyümeye devam eden bu market, gelişimini sürdürüyor.

Şirket yetkilisi Eric Xu, Google uygulamalarının Play Store yanında ve App Store içinde yer alması gibi AppGallery içine gelmesini umut ettiklerini de belirtti. Bakalım bu yaptırım ne kadar süre daha devam edecek göreceğiz.


ABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecekABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecek
Resmi olarak tanıtılan Huawei P30 Pro New Edition özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P30 Pro New Edition özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ