ABD’li şirketler Çin ile iş birliği yapıyor olabilir mi? - Haberler - indir.com

ABD’li şirketler Çin ile iş birliği yapıyor olabilir mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 22:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

ABD'de işler yine karışıyor. Bunun sebebi de ABD'li Başsavcı William Barr'ın, bazı teknoloji şirketlerinin Çin ile iş birliği yaptığını belirtiyor olması. Konu hakkında eleştirilerde bulunan Barr, Apple, Google, Microsoft ve Yahoo gibi dev şirketlerin Çin'in piyonu olduğunu iddia ediyor.

ABD’li şirketler Çin ile iş birliği yapıyor olabilir mi?

Reuters tarafından yapılan habere göre, ABD Başsavcısı William Barr, ABD merkezli teknoloji şirketlerini Çin ve Çin Komünist Partisi ile iş birliği yapmaya ”çok istekli” olmakla suçluyor.

Apple Dünya Emojiler Günü şerefine yeni emojilerApple Dünya Emojiler Günü şerefine yeni emojiler

William Barr, Perşembe günü Walt Disney'in de aralarında bulunduğu pek çok ABD'li şirketin yanı sıra Apple, Google ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerini, Çin ile yaptıkları şirket faaliyetlerini hedef aldı.

Eleştiri oklarını bu dev şirketlere yönelten başsavcı, Çin'in planlarının çok daha ileriyi amaçladığını ve bu sebeple de ABD'li şirketlerin daha da dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Özellikle de Apple'ı eleştiren Barr, Apple'ın özel stratejiler geliştirmeseydi iPhone'un Çin pazarında satılmayacağını ileri sürdü.

Bunların yanı sıra Barr, ABD'li teknoloji şirketlerinin Çin karşısında tek yürek olmalarını ve birlikte hareket etmeleri önerisinde bulunuyor. 



PAYLAŞ