ABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyor - Haberler - indir.com

ABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda teknoloji gündemine bomba gibi düşen Huawei ve ABD sorunun etkileri halen devam ediyor. Çin hükumeti ve ABD hükumeti arasında yaşanan gerginlik sebebiyle ABD hükumeti Çin'in en önemli teknoloji şirketi Huawei'yi kara listeye alarak ciddi bir yaptırım uyguladı. Bunun sonucunda Huawei ile anlaşması olan ABD şirketleri Çinli teknoloji şirketi ile arasında bulunan ilişkilere son verme kararı aldı. Uygulanan yaptırımlar sonucunda ABD hükumeti ve ABD şirketleri tarafından ağır bir boykota maruz kalan Huawei, yakın zaman içerisinde söz konusu bu şirketlerin Avrupalı iş ortaklarında da ciddi bir yaptırım ile karşı karşıya gelebilir. 

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Huawei, ABD tarafından uygulanan yasaklar karşısında yenilmemeye çalışıyor olsa da gündem de yerini alan haberler Çinli şirketin gelecek günlerde daha zor bir süreç geçireceğini işaret ediyor. Şöyle ki Huawei, gelecek günlerde Avrupalı şirketlerden de darbe yiyebilir. Bu durum karşısında da Huawei çok daha zor bir durum ile karşı karşıya kalabilir. Yaşanan bu olaylar karşısında Huawei, kullanıcılarını rahatlatmak adına açıklamalarda bulunmuş olsa da durum pek de iç açıcı gibi gözükmüyor. 

Huawei'den Amerikalı Çalışanlar İçin TalimatHuawei'den Amerikalı Çalışanlar İçin Talimat

Avrupalı şirketlerin başında 3M geliyor

ABD'nin yaptırımı karşısında Huawei ile bağlantılarını askıya alan ABD'li teknoloji şirketlerini şimdi de Avrupalı teknoloji şirketleri takip ediyor. Bu şirketlerin başında da 3M geliyor. Elde edilen raporun içeriğine baktığımızda bir takım ABD merkezli teknoloji şirketlerinin, Huawei ile iş ortaklıklarını devam ettiren Avrupalı iş ortaklıklarına baskı yapıyor. Baskı yapan şirketlerin başında da 3M şirketi yer alıyor. Söz konusu bu şirket, yakın bir zaman önce Almanya'da bulunan satıcılara ürünlerini Huawei şirketine satmamaları konusunda ciddi anlamda baskı yaptıkları belirtiliyor. Yapışkan bant üretimi ile bilinen ABD merkezli 3M şirketi, Avrupa ülkelerinde de oldukça güçlü bir marka ve bu sebeple de ürünlerinin kullanımının yasaklanacak olması Huawei şirketini ciddi anlamda etkileyecek bir durum olabilir. ABD'nin başlatmış olduğu bu boykot, yapılan baskılar sebebiyle birçok şirketi de etkisi altına almış olup Huawei'nin işini de daha da zorlaştırmaya yönelik hamleler yapılıyor.

Gerçekleşen bu durum karşısında Huawei cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değildir. Bunun yanı sıra aynı zamanda konu ile ilgili 3M cephesinden de bir açıklama yapılmadı. Bu bilgiler yayınlanan bir raporun içeriğinden elde edilmiştir. İzlenimler yakın bir süreç içerisinde 3M şirketi başta olmak üzere diğer Avrupalı şirketlerin de Huwei ile olan ilişkilerini sonlandırması durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun en büyük etkisi elbette ki ABD'li şirketlerin Avrupalı şirketlere baskı yapıyor olmasıdır. Zaman zaman Çinli teknoloji devi Huawei'nin ABD hükumeti ile anlaşmaya varma yolunda olduğu ile ilgili haberlerle karşılaşıyor olsak da elde edilen güncel bilgiler bu sorunun kısa zaman içerisinde çözülemeyeceği yönünde. Huawei şu günlerde zaten zor zamanlar geçiriyorken yakın zamanda Avrupalı şirketlerden de bu şekilde bir darbe yemesi şirketi olduğundan daha da zor bir duruma sokacaktır. 


Huawei Nova 5i’nin Gizemi DağılıyorHuawei Nova 5i’nin Gizemi Dağılıyor
ABD'den Huawei Yaptırımları İçin AçıklamaABD'den Huawei Yaptırımları İçin Açıklama
Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz KamaştırıyorHuawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ