ABD'li Senatör'den kripto para güvenilmez açıklaması - Haberler - indir.com

ABD'li Senatör'den kripto para güvenilmez açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 12:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda bir senatör, kripto paraların güvenilmez olmasını değerlendirdi. Küçük yatırımcıların fahiş komisyonlar sebebiyle sıkışıp ortada kalabileceğini dile getiren senatör, kripto para dünyasındaki tehlikelerin, piyasayı zengin olmayan insanlar için daha tehlikeli hale getirebileceğini söyledi

Kripto para sektörü bir kısmın adeta sırtını dayadığı diğer kesimin ise geçmişten bugüne her zaman şüphe duyarak yaklaştığı bir sektör oldu. Zaman zaman farklı ülkelerden gelen sert kısıtlamalar ile karşı karşıya kalan söz konusu bu sektör, pek çok ünlü ismin yaptığı uyarın da odak noktası haline geldi. Şimdi ise yine büyük yerlerden açıklamalar gündemde yerini aldı. Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yapan, daha önce de kripto para ile ilgili olumsuz düşüncelerinden sık sık söz eden Senatör Elizabeth Warren, kripto piyasasının problemlerinden ve küçük yatırımcıları nasıl riske sokabileceğinden bir kez daha bahsetmiş oldu.

En çok tercih edilen kripto para oyunlarıEn çok tercih edilen kripto para oyunları

Düzenleyicilerin küçük yatırımcıları için harekete geçmesi gerek

Warren, yaptığı açıklamaların odak noktasında, küçük yatırımcıların ve zengin olmayan kişilerin korunması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra kripto paraların genel olarak güvenilirliğine değinen Warren, yüksek değer kayıplarının ve transfer anında alınan yüksek komisyonlardan söz etti. Bu anlamda senatör, kripto para dünyasındaki teknolojinin güven vermediğini, dolandırıcılık ve öngörmeyen yüksek ücretler gibi faktörlerin kripto parayı zengin olmayan kişiler için tehlikeli hale getirebileceğini dile getirdi. 

Bunun yanı sıra Ethereum ağındaki transfer ücretinin 1 hafta önce 500 doların üstüne çıktığını dile getiren Warren, an, iniş ve çıkışlar ile yüksek komisyon bedelleri sebebiyle küçük yatırımcıların tamamen ortadan kalkabileceğini de aktardı. Warren son olarak -ABD’ye ait olan, borsaları ve daha küçük çaplı olan menkul kıymetler endüstrisini denetleyen federal bir düzenleyici olarak görev yapan SEC bünyesinde olmayan ve bu sebeple de denetlenmek zorunda olmayan yerlere yapılacak olan bu yatırımların, yatırımcılar için önemli oranda risk taşıdığını dile getirdi. Bu risklere örnek olarak ise Bitcoin’in 52 bin dolar civarında seyrederken 42 bin dolara kadar inmesi gösterdi. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 


Türk mühendislerin geliştirdiği global kripto para borsası Felixo 1 milyar TL'ye göz kırptıTürk mühendislerin geliştirdiği global kripto para borsası Felixo 1 milyar TL'ye göz kırptı
Verizon, Kuantum Kriptoloji aracılığıyla güvenli VPN geliştirdi!Verizon, Kuantum Kriptoloji aracılığıyla güvenli VPN geliştirdi!
Solana, Dogecoin'i geçerek Kripto paralar arasında 7. sıraya yükseldi!Solana, Dogecoin'i geçerek Kripto paralar arasında 7. sıraya yükseldi!

PAYLAŞ