ABD'li kullanıcılar, artık Facebook'u tercih etmiyor - Haberler - indir.com

ABD'li kullanıcılar, artık Facebook'u tercih etmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 12:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Yapılan araştırmalar sonucunda, ABD’li vatandaşların yüzde 75’inin, artık Facebook kullanmamayı tercih ettiği görüldü.

Facebook, geçtiğimiz bahar aylarında yaşanan Cambridge Analytica krizinden sonra, birçok farklı kesimden tepki toplamıştı. Kullanıcıların büyük bir kısmı da uygulamayı terk etmeyi çözüm olarak görerek, Facebook hesaplarını silmeyi ya da dondurmayı tercih ettiler. Yapılan araştırmalara bakıldığında, Facebook’un anavatanı olan ABD’de de Facebook kullanımının tercih edilmediği anlaşıldı. Araştırma sonucunda, ABD’li vatandaşların Facebook’u sildiği, kapattığı ya da hesabının gizlilik ayarlarını değiştirdiği görüldü. Bu duruma yol açan şeyin, Facebook’un gizlilik ayarlarında yaptığı değişiklikler ve tabi ki Cambridge Analytica skandalı olduğu söyleniyor.

Vatandaşların 4/3’ü Facebook’u kullanmak istemiyor

Araştırma sonucunda, Facebook kullanmamayı tercih edenlerin sayısının ülkenin %75’ini kapsadığı dikkat çekti. Kesin olarak kullanıcıların neden uygulamayı bıraktığında dair bir açıklama yapılmamış olsa da sorunun Facebook’un son zamanlarda gündemde yer aldığı olumsuz haberler olduğu düşünülüyor. Uzmanlar tarafından yapılan tahminler, tamamen güvenlik açıklarını işaret ediyor.

Araştırmanın bir diğer sonucuna göre, uygulamayı silen ya da hesabını kapatanların büyük bir çoğunluğunun 18 ila 29 yaş aralığında. Cambridge Analytica skandalından sonra, ciddi bir kan kaybı yaşayan ve insanların güvenini kaybeden Facebook’un zaman içerisinde daha fazla kullanıcısını kaybedeceği de tahminler arasında yer alıyor. Olayın üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına ve Facebook’un kullanıcılarının güvenini yeniden kazanmaya çalışmasına rağmen, hala araştırma sonuçlarında Facebook’a güvenilmediği görülüyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ