ABD'den ZTE ve Huawei boykotu! - Haberler - indir.com

ABD'den ZTE ve Huawei boykotu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 13:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ZTE ve Huawei karşı son dönemlerde farklı tepkiler gösterilirken yeni bir hamle ABD’den geldi.

ZTE ve Huawei markalarına yönelik son yıllarda başlayan yaptırımlar markaların hedef haline gelmesine neden olurken ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı markaların zarar görmesine neden oluyor. Öyle ki ABD’de yapılan yeni duyuru ile birlikte ZTE ve Huawei markalarının kullanılmaması istendi.

Amerikalı firmaların Çinli ZTE'ye 7 yıl boyunca parça satışı yasaklandıAmerikalı firmaların Çinli ZTE'ye 7 yıl boyunca parça satışı yasaklandı

Casus olarak kabul edilmişti

Çinli markalar ZTE ve Huawei hakkında ABD’de ajanlık suçlamaları yapılırken özellikle 2012 yılında çok sert tartışmalar yaşanmıştı. Bu casusluk iddiaları her ne kadar son yıllarda çok geçerli olmasa da Çin ve markaları ZTE ve Huawei bu durumdan tamamen kurtulmuş değil. Zira yayınlanan yeni bildiri ile birlikte ZTE ve Huawei ürünlerinin kullanılması istenmezken ABD’nin önemli partilerinden biri olan Demokratik Ulusal Komite (DNC) tarafından alınan bu karar bu iddiaları ve tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Parti tarafından yapılan açıklamalarda sözcü Christopher Wray olurken parti içerisinde etkin bir isim olan Wray, mesajla tüm üyeleri uyardı. ZTE ve Huawei ürünlerinin çok düşük fiyatlarda dahi olsa alınamaması gerektiğini söyleyen Wray, markaların ABD halkından toplanan verileri Çin’e transfer ettiği söylendi.

ZTE ve Huawei için ABD riskli!

Gündemde yeniden başlayan bu tartışmalar ZTE ve Huawei için başlangıçta çok büyük etki yapmayacak olsa da ülkede bu durumun konuşuluyor olması iki markanın ABD pazarındaki durumunu oldukça zorlayacak.


Huawei Mate 20 Pro Ciddi Yeniliklere Sahip OlacakHuawei Mate 20 Pro Ciddi Yeniliklere Sahip Olacak

PAYLAŞ