ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha! - Haberler - indir.com

ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 09:02:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Ulaştırma Güvenliği İdaresi, kurum içi çalışanlarının Çin'e ait video paylaşım uygulaması olan TikTok'un kullanılmasını yasakladı. Alınan bu kararın arkasında yatan nedeninse ABD'li bir senatör tarafından kaleme alınan mektup olduğu öne sürüldü.

İnternet erişiminin daha geniş kapsamlı olarak kullanılmasıyla birlikte sosyal medya uygulamalarını kullanan kişilerin sayısı da giderek artıyor. Bu uygulamalardan birisi de hiç şüphesiz ki TikTok uygulaması. Uygulama özellikle 2019 yılında yakalamış olduğu başarı ile birlikte milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşma başarısını gösterdi. Tabii ki uygulamanın bu denli hızlı yükselişinin ardından birtakım sorunlar da geldi.

TikTok’tan paylaşım başına 1 milyon dolar kazanılabilir!TikTok’tan paylaşım başına 1 milyon dolar kazanılabilir!

CBS’nin haberine göre ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), geçtiğimiz pazar günü yapmış olduğu duyuru ile Çin'e ait olan video paylaşım uygulaması TitTok'un kurum çalışanları tarafından kullanılmasını yasakladı. Alınan bu karar, Senatör Chuck Schumer’in TSA yöneticilerine yazdığı bir mektubun ardından geldi. Cumartesi günü kaleme alınan bu mektubun ardından TSA, kısa süre içerisinde çalışanlarının uygulamayı kullanmasını yasakladı.

TikTok, ABD’nin devlet kurumlarından ilk defa yasaklanmıyor

TikTok

TSA yöneticisi David Pekoske’ye göndermiş olduğu mektupta güvenlik endişelerinden bahseden senatör, aynı zamanda ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın bahsi geçen bu uygulama hakkındaki tutumuna da değindi. 

ABD kurum ve kuruluşları tarafından birer birer yasakla karşılaşan TikTok, geçtiğimiz aylarda ülkenin ordusu tarafından da yasaklanarak askerlerin kullanımı engellenmişti. ABD Deniz Kuvvetleri, 21 Kasım’da TikTok’un askeri bilgi ve uygulamaları riske attığını söyleyerek soruşturma başlatmış, sonrasında yaşanan süreçteyse beklenen olmuş ve devlet tarafından verilen akıllı telefonlara TikTok uygulamasının yüklenmesi yasaklanmıştı.

ABD ile yıldızı barışamayan TikTok’un sahibi ByteDance, hükûmetin güvenlik konusundaki endişelerinin son bulması için şirketin ABD pazarı için Washington'da bir ABD'li CEO ile çalışmayı planladıklarını bile açıklamıştı. 


İlgili uygulamalar
Hükümet Facabook, TikTok Ve Youtube'un videoları silmesini istiyorHükümet Facabook, TikTok Ve Youtube'un videoları silmesini istiyor

PAYLAŞ