ABD'den olası nükleer saldırıya karşı mesaj gönderildi! - Haberler - indir.com

ABD'den olası nükleer saldırıya karşı mesaj gönderildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 12:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD Federal Acil Durum Ajansı, Kaliforniya genel yerel saati ile 11.18'de test amaçlı milyon kablosuz iletişim özelliğine sahip cihazlara acil durum mesajı gönderdi. Olası bir nükleer saldırı ya da benzeri durumlar oluşursa kullanılmak üzere oluşturulan bu sistemde gönderilen mesajda, "Başkanlık Alarmı. Ulusal Kablosuz Acil Durum Alarm Sistemi, BU BİR TEST. Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok" ifadeleri kullanıldı.

ABD'den olası nükleer saldırıya karşı mesaj gönderildi!

FEMA tarafından ulusal çapta gerçekleştirilen ilk test mesajı , ülke çapındaki baz istasyonları ile 30 dakika boyunca yayın aldı. Bu sistem 'sessiz' ya da 'rahatsız etme' moduna alınmış cihazlarda bile sesli ve görüntülü bir şekilde uyarı yapabiliyor. Bu sayede kullanıcılara ileti düzgün bir şekilde ulaşmış oluyor. Sistemin sadece nükleer saldırı veya benzer ulusal acil durumda kullanılacağı ve yüksek derecede başkanlık alarmı olduğunun bilgisi verildi. FEMA testin amacının gerçek acil durumunda her şeyin hazır olduğundan emin olunmasıymış. FEMA alarmın ülkede bulunan cep telefonlarının en az yüzde yetmiş beşine ulaşacağı düşünülüyor. Halkın bir bilgisi olmadan böylesine garip bir test yapmak oldukça ilginç diyebiliriz. Fakat önemli konulardan birisi olan nükleer saldırı son günlerde tüm ülkelerin korktuğu ve kendini bu alanda korumak için çeşitli savunma sistemlerinin geliştirildiği bilgisini verelim. Çoğu ülke bu konuda hem savunma hem de saldırı üzerine farklı teknolojiler geliştiriyor.

Facebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadıFacebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadı

Fakat böylesine acil bir durum olursa tüm vatandaşları bilgilendirmek gerçekten önemli bir konudur. FEMA akıllı telefon kullanıcılarının yüzde yetmiş beşine kadar ulaşabildiğini düşünürsek bu oldukça fazla bir rakama denk geliyor. Böylelikle gerçek bir acil durum olduğunda ABD'de çoğu kullanıcı Başkanlık alarmı olduğunu bilecek ve sürekli olarak baz istasyonlarında yayınlanacak. Aslında başarılı bir sistem diyebiliriz. Son günlerde ülkelerin birbirleriyle atışması nükleer savaş olabilir mi sorularını sürekli olarak akıllara getiriyor. Umarız böyle bir savaş olmaz fakat tüm ülkeler bu konuda önlem alıyor. Sonuçta nükleer tehdit konusunda savunma ve karşı saldırı geliştirmek, ülkenin hem vatandaşları hem de bütünlüğünü koruması açısından oldukça önemli bir unsurdur.


İlgili uygulamalar
ABD'li kullanıcılar, artık Facebook'u tercih etmiyorABD'li kullanıcılar, artık Facebook'u tercih etmiyor
Tesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan SoruşturmaTesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan Soruşturma
ABD dişe takılan iletişim cihazı geliştirdiABD dişe takılan iletişim cihazı geliştirdi

PAYLAŞ