ABD'den Huawei'ye karşı iki yeni suçlama daha! - Haberler - indir.com

ABD'den Huawei'ye karşı iki yeni suçlama daha!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 12:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD Adalet Bakanlığı, Çinli dev şirket Huawei’ye iki yeni suçlamada daha bulundu. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Huawei ve iki ABD'li iştiraki, ticari sırları çalmak amacı ile şantaj ve komplo kuruyor. Huawei tarafından suçlamalara dair henüz bir açıklama gelmedi.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan ve son zamanlarda yakaladığı büyük başarı ile adından sıkça söz ettiren şirket Huawei, ABD-Çin Arasında yaşanan ekonomik savaştan en çok etkilenmiş olan şirket olmaya devam ediyor. ABD yönetiminin Çinli şirkete dair sergilemiş olduğu tutum, her geçen gün daha da sert bir hale geliyor. Son olarak ABD Adalet Bakanlığı, Huawei'nin ABD'ye ait ticari sırları çalmasına yönelik iki suçlamada bulundu. 

Turkcell ve Huawei'den sürpriz ortaklıkTurkcell ve Huawei'den sürpriz ortaklık

Huawei ve ABD'li iki iştiraki, ticari sırları çalmak adına şantaj ve komplo kurmakla suçlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler yaptırımlarının uygulanmasına rağmen Huawei’nin ve iki ABD menşeili şirketin İran ve Kuzey Kore’de projeler ürettiği açıklandı. 

Çinli şirket Huawei'nin 2009 yılında İran'da gerçekleştirilen protestolarda İran hükümetine istihbarat desteği verdiğini açıklayan ABD Adalet Bakanlığı, aynı zamanda şirketi İran ve Kuzey Kore'yi patentli teknoloji projelerine dahil etmekle suçladı.

Huawei ile ABD Arasında Neler Yaşanmıştı?

ABD uzun zamandır Huawei'yi çeşitli sebeplerden suçluyor ve bu duruma devam etmekte geri adım atmıyor. 2018 yılında Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO) Ming Vancou’yu Kanada’da tutuklatan ABD, sebep olarak Huawei'nin İran'a yönelik olarak yaptırımları deldiği gösterilmişti. Bu olayın ardından Vancou, kefaletle serbest bırakılmıştı. 

ABD yaşanan bu olayın ardından bir sene geçtikten sonra Huawei'ye bir kez daha itirazda bulunmuş ve bu kez şirketi ticari sırları çalmak ve  bankaları dolandırmakla suçlamıştı.


MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!

PAYLAŞ