ABD’den Huawei'ye gelen güzel haber! - Haberler - indir.com

ABD’den Huawei'ye gelen güzel haber!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 21:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere Huawei son dönemlerde Amerika ile yaşadığı sorunlarla gündemde. Huawei için koyulan amborgo kararı markayı zor günlere soksa da, Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’ye koyduğu amborgo ile ilgili sevindirici bir adım atmayı planladığı öğrenildi.

Amerika ve Çin arasındaki ticari savaştan en çok etkilenen marka teknoloji dünyasında liderlik hedefi olan Huawei olmuştu. “ Ulusal güvenlik” gerekçesiyle ürünlerinin satışı yasaklanan Huawei’nin Amerikan merkezli şirketlerle olan iş birlikleri de iptal edilmiş ve ABD merkezli şirketler Huawei ile çalışmamaya davet edilmişti. Bu kararın ardından teknoloji devi Google ile arasındaki anlaşmayı kaybeden Huawei Android lisansını kaybetmişti.

ABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik YasalarıABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik Yasaları

ABD'nin Huawei savaşı bitiyor

Yaşanan süreçte Huawei ile birçok spekülasyon da gündeme gelmişti. Bazı iddialar Huawei’nin kendi yazılım sistemini geliştireceğini söylerken, bazı kaynaklar ise Huawei’nin yazılım için Google yerine Rus bir şirketle çalışacağını savunuyordu. Her iki ihtimalinde gerçekleşmesi oldukça yüksek ve marka için fayda sağlayacak bir adım olsa da, Huawei Rus şirketiyle söz konusu anlaşmayı hala başlatmış değil. Bunun yanı markanın üzerinde çalıştığı yazılımın da akıllı telefonları değil akıllı televizyonları için olduğu açıklanmıştı. Tüm bu gelişmeler hem Huawei’ye karşı olan beklentilerin düşmesine, hem de Huawei’nin pazarda güç kaybetmesine neden olmuştu. Yaşanan süreçle ilgili Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketin “Savaş ya da öl” politikasını izleyeceğini açıklayarak şirketin uzun bir süre daha ayakta kalabilecek gücü olduğunu açıklamış ve geri adım atmayacaklarını dile getirmişti.

Huawei’ye uygulanan amnargo esnetilecek mi?

ABD'nin Huawei yasağı ertelendi

Tüm bu kargaşasının ortasında hatırlarsanız geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, Huawei için 90 günlük bir süreç vererek ambargoyu geçici olarak kaldırmış ve Huawei’nin cihaz kullanıcılarına yazılım güncellemeleri sunabilmesi için olanak tanımıştı. Yaşanan süreçte son dönemlerde Huawei için en ümit veren gelişmenin bu karar olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Özellikle şirketin yeni ürünlerinde Android lisansı bulunmadığı düşünüldüğünde bu kararın  Huawei için ne kadar önemli bir gelişme olduğu gözler önüne seriliyor. Bunun ardından donanımsal açıdan hem ABD’li şirketlerin Huawei’ye, hem de Huawei’nin ABD’li şirketlere ihtiyacı olması nedeniyle ambargonun kaldırılma süreci 180 güne uzatıldı. Tabi bu gelişme akıllara Huawei ve ABD arasında suların durulduğunu getirse de, ortaya çıkan detaylara göre durum pek de öyle değil.

Bugün yapılan açıklamaya göre Huawei ambargo kaldırma kararı bir daha uzatılmayacak. Yani Huawei 2020 senesinden önce yeniden tam ambargo altına alınmış olacak. Ancak bazı bilgiler Huawei’ye yapılan yaptırımların azalacağı ve ambargonun biraz daha esnek bir yapıya sahip olacağı yönünde. Gelen son bilgilerde Amerika Birleşik Devletleri Huawei için “Hassas olmayan” bazı ürünler için yeniden ticari kapıları açılacağı savunuluyor. ABD Başkanı Dold Trump’da Huawei’nin belirli ürünleri ABD’den alabileceğini açıkladı. Bu durum tam olarak bir geri adımı yansıtmasa da, her iki taraf içinde zararları azaltacak bir karar alınabileceğini gösteriyor. Çünkü söz konusu ambargo sadece Huawei’yi değil, şirketle iş yapamayan ABD’li şirketlere de ciddi mali zararlar veriyor. Amerika Birleşik Devletleri ile yaşadığı sorunlardan dolayı hala akıbeti belli olmayan Huawei ile ilgili gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladıABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı
Huawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacakHuawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacak

PAYLAŞ