ABD'den Honor'a Yaptırım Sinyali - Haberler - indir.com

ABD'den Honor'a Yaptırım Sinyali

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 15:52:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Huawei için ABD tarafından yapılan yaptırımlar nedeniyle kendi başına yoluna devam etmeye çalışan Honor’a yeni yaptırım sinyali geldi.

ABD tarafından uygulanan sıkı yaptırımlar, Huawei’yi sektörde oldukça zorlu bir duruma sokmuştu. Zorlu süreçten daha iyi bir şekilde çıkmak ve finansman elde etmek için alt markası Honor’u satmak zorunda kalan Huawei, buna rağmen şirketin yaptırımdan kaçmasını engelleyememiş olabilir. Zira ABD'den gelen ilk bilgilerde, yaptırımların Honor’u da kapsayabileceği belirtildi.

Honor’un Kara Listeye Alınması İstendi

Honor, Huawei’den ayrılarak bağımsız bir şekilde yoluna devam etse de kısa süre içerisinde kötü sürprizler ile karşılaşabilir. Zira geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan son gelişmede, 14 Cumhuriyetçi politikacı ABD Ticaret Bakanlığı'na bir mektup gönderdi. Mektup içeriğinde ise Honor’un da kara listeye alınması talep edildi. Mevcut kara listeye alınması, şirketin hiçbir şekilde Amerikan teknolojilerini kullanamamasına neden olacak. Bu nedenle Huawei ile benzer bir süreci yaşama ihtimali bulunan Honor için şu anda gergin bir bekleyiş hakim. Mektupta Huawei ile Honor işbirliğinin devam ettiği, Honor’un sadece yaptırımlardan kurtulmak için farklı bir yolu tercih ettiği vurgulandı. 

Şu anda Ticaret Bakanlığı'nda görüşülen ve karara bağlanacak olan durumun uygun görülmesi halinde kapsamlı bir şekilde tasa hazırlanarak oylamaya sunulacak. Ancak Huawei için yaşanan sürecin çok hızlı bir şekilde geliştiği göz önünde bulundurulduğunda Honor için kısa süre içerisinde sürpriz kararlar alınabilir.

ABD’de Neler Yaşandı?

Gelişme geçtiğimiz Cuma günü yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi'ndeki bir grup Cumhuriyetçi politikacı, ABD Ticaret Departmanından eski Huawei birimi Honor Device Co.'yu hükümetin ekonomik kara listesine eklemesini istedi. Honor'un “ABD teknolojisini ve yazılımını Çin Komünist Partisinin (ÇKP) elinden uzak tutmayı amaçlayan ABD ihracat kontrol politikalarından kaçmak amacıyla” böyle bir çalışma yaptığını öne süren politikacılar; Çin, Huawei ve Honor için oldukça sert ifadeler kullandı. Elden çıkarma yapılmadığı takdirde Honor2un Huawei gibi yaptırımlara maruz kalmaya devam edeceği ve bu nedenle de satışa karar verildiğini söyleyen Cumhuriyetçi politikacılar, bu konuda oldukça ısrarlı görünüyor.

Huawei yaşadığı sorunlar üzerine 2020’nin Kasım ayında Honor’u özel bir konsorsiyuma sattığını duyurmuştu.





PAYLAŞ