ABD'den AB Ülkelerine Huawei Mesajı - Haberler - indir.com

ABD'den AB Ülkelerine Huawei Mesajı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 12:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD, Huawei'nin altyapı çalışmalarını yasaklamak konusunda diğer AB ülkelerinden de aynı tutumu sergilemelerini beklediğini açıkladı.

ABD ve Çin arasında geçtiğimiz dönemlerde yaşanan ticari savaşın ciddiyeti de artmıştı. Bu konuda birbirlerini farklı farklı yaptırımlar içerisine sokmaya çalışan iki ülkede, bu ticari savaşta ciddi bir müttefik arayışına da girdiler. ABD ise bu gelişmelerle ilgili olarak, Avrupa’da bulunan tüm ülkelerinde kendisiyle aynı kararı paylaşarak aynı tutumları sergileyeceğine inanıyor.

Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyorHuawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

Bloomber’de bugün yayınlanan bir haber ABD’nin bu konu hakkında beklentilerini de ortaya çıkardı. İsmi gizli tutulan bir hükumet yetkilisi tarafından yapılan açıklamalara göre, ABD kendisiyle birlikte, birçok başka ülkenin de yeni geliştirecekleri 5G altyapısında Çin’li üretici firmalarla çalışmayacağını ön görmekte. Ve yine yapılan açıklamaya göre de, Huawei’inin tamamen tüm ülkelerde yasaklanması söz konusu bir durum değil.

5G Altyapısını Çin Bir Koz Olarak Kullanabilir Mi?

Konuşan hükumet yetkilisinin adı verilmemesiyle beraber, bu beklentiye girmiş oldukları ülkelerinde ismi verilmedi. Ancak yapılan bu açıklama da göz önüne alındığında ABD’nin batılı müttefik ülkelerini Huawei’ye karşı ortak bir tutum sergilemek için yönlendirdiği de tamamen anlaşılmış oldu. ABD, Huawei firmasının Çin hükumeti ile arasında bağlantıları açık bir tehdit olarak görüyor. ABD’li yetkililere göre, Çin hükumeti ilerleyen zamanlarda Huawei’nin 5G altyapısında olan çalışmalarını kendi aleyhine kullanarak bunu bir koz haline getirebilir.

Huawei CEO'sundan Bomba Açıklama: ABD ile Çatışmaya Hazırız

Bu nedenle, ABD yetkililerine göre, AB ülkeleri ABD’nin Huawei’ye yönelik almış olduğu bu kararı desteklemeli ve Huawe’nin altyapı çalışmalarının yasaklanması kararını vermeli. Bu durumun aynı zamanda Çin ile girdikleri ticari savaşta ABD’ye mutlak bir yarar sağlayacağının da altını çizelim. Bu durumda ise Huawei ataş hattının tam ortasına kalan firma olarak yakın zamanda zor süreçlerden geçeceğini de söyleyebiliriz.

Bazı Ülkelerde Huawei Yasaklandı

Huawei firması şu anda dünyanın en büyük telekom ekipmanı sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. ABD dahil olmak üzere pek çok batı ülkeleri, telekom alanında Huawei’nin geliştirmiş olduğu teknolojileri kullanıyor. Firma 5G alanında çalışmalar yapmak için kendini güçlendirse de, bazı ülkelerde Huawei ürünleri ve altyapısı çoktan yasaklanmış durumda.

ABD'nin Huawei Kararından Sonra Bir Alman Firması Huawei ile İlişkilerini Kesti

Yabancı şirketlere karşı ulusal güvenlik alanında acil durum ilan eden ABD ve Huawei arasında geçen savaşın günden güne sertleşmesi ise , Çin’de faaliyet göstermekte olan ABD firmalarının, Çin’in onlara karşı vereceği tepkiyi korkuyla beklemelerine neden oldu. İki ülke arasında yaşanan ticari savaşa hangi ülkelerin  katılıp hangi ülkelerin tarafsız kalacağını ise ilerleyen zamanlarda Huaewei’ye gelen tepkilerle öğreneceğiz.


Çin'de Apple Boykot Kampanyası BaşlatıldıÇin'de Apple Boykot Kampanyası Başlatıldı
ABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara TaktıABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara Taktı

PAYLAŞ