ABD'de sinema salonları için kripto para devri! - Haberler - indir.com

ABD'de sinema salonları için kripto para devri!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 09:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Dünyanın en büyük sinema salonları zinciri olarak bilinen AMC Entertainment, kripto par aile ödeme alacağını açıkladı. 

Kripto para dünyasındaki çalkantılar hala devam ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde yüzde 15 oranından daha fazla değer kaybı yaşanan Bitcoin, yatırımcıların yüzünü düşürmüştü. Diğer açıdan ise dünyanın belirli bölgelerinde ise kripto paralar hızla benimsenmeye devam ediyor. Bitcoin'i resmi para birimi olarak açıklayan El Salvador’da McDonald’s ve Starbucks gibi mağazalar başta olmak üzere tüm işletmeler ödeme yöntemleri arasında bu para birimini de ekledi. Kripto para birimleri, bu kez çok daha farklı bir alanda kendini gösterdi. Dünyanın en büyük sineme salonları zinciri olan AMC Entertainment, salonlarında kripto para ile ödeme alacağını açıkladı.

Bitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurduBitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurdu

AMC, Bitcoin ile ödeme alacağını kabul etti

AMC Entertainment, Ağustos ayı içerisinde yapmış olduğu açıklama ile beraber sineme salonlarında Bitcoin ile ödeme kabul edeceğinin bilgisini aktardı. Yıl sonuna kadar gerekli olan çalışmaların tamamlanacağı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı. AMC CEO’su Adam Aron, konu ile ilgili olarak aldıkları bu kararı kendi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Aron, sineme salonlarında Bitcoin'in yanı sıra aynı zamanda Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’i de kabul edeceklerini dile getirdi. Kripto para dünyasında yer alan tek şirket elbette ki sadece AMC değildir. Online ödeme sistemi PayPal, Ağustos ayı içerisinde kripto para desteğini de resmi olarak başlattı. 

Kullanıcılar PayPal sayesinde Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum veya Litecoin alım-satım işlemlerini kolaylıkla yapabilirler. Elbette ki yasak olduğu için bu durum ülkemizde mümkün olmuyor. Bitcoin'i yasal hale getiren ikinci ülke ise Ukrayna oldu. Düzenleme parlamentodan geçirmeyi başaran hükümet kripto para birimini de tanıdı. Fakat yeni yasaya göre, ödeme sistemleri arasında Bitcoin kullanımı yer almıyor. Bir diğer açıdan ise Amerikalılar üzerinde yapılan bir anket kapsamında; “Bitcoin’in ABD’de resmi para birimi olmasını ister miydiniz?” sorusuna cevap veren 4912 yetişkin arasından yüzde 28’i ‘şiddetle karşı çıkarım’ cevabını vermişti. Yüzde 11’i ise şiddetle destek verdiklerini belirtmişti. Şu an için konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 


Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir
Bitcoin ödemeleri El Salvador'da resmileşiyorBitcoin ödemeleri El Salvador'da resmileşiyor

PAYLAŞ