ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük! - Haberler - indir.com

ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 16:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Canalys tarafından ABD'de bölgesindeki bilgisayar satışlarına yönelik açıklanan yeni rapor, markaların rekabetine yönelik önemli veriler sundu.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilgisayar satışlarına yönelik yapılan yeni bir araştırma, 2021 yılının ilk çeyreği itibariyle ortaya çıkan tabloyu gözler önüne serdi. Yapılan açıklamaya göre bölgede toplamda 34 milyon cihaz satışı gerçekleştirildi. Apple satışlarını %36 oranında artırarak başarılı bir çeyreği geride bırakmış olsa da bölgedeki en önemli oyuncu HP oldu.

HP %122.6’lık bir büyüme yakalayarak toplamda 14 milyon adet satış yapmayı başardı. HP tarafından gerçekleştirilen atılım, şirketin ciddi bir büyüme yakalamasını sağladı. HP dışında Dell yüzde 29.2, Lenovo %92.8 ve Samsung %116.4 gibi ciddi bir büyüme rakamlarına ulaştı.

Pandemi şirketlerin satışlarını arttırdı!

Satışların bu kadar artmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi ülkedeki evden çalışma ve uzaktan eğitimin yaygınlaşması oldu. Pandemi ile birlikte şirketler beklentilerin üzerinde bir satış yakalamayı başardı. 2020 yılı itibariyle artmaya başlayan talep, şirketlerin zaman zaman zorlanmasına da yol açarken 2021 yılının ilk çeyreği hemen hemen tüm markalar için rekor verilere ulaşılmasını sağladı.

Chromebook’lara ilgi arttı

Yapılan satışlarda en dikkat çeken alanlardan bir tanesi de Chromebook satışları oldu. Samsung özellikle büyümesinin büyük bir kısmını Chromebook satışları ile yakaladı. Geçen yıl içerisinde Chromebook satışlarının %148 arttığı ifade edilirken, sadece Samsung'un bu alandaki büyümesi %1,963 olarak açıklandı. Samsung’u Asus, HP ve Lenovo markaları takip etti.

Dizüstü bilgisayar ve tabletler, 2020 ve 2021 yılında en çok tercih edilen cihazlar oldu. 2 sektörün büyümesi % 131'e ulaştı Sadece tablet satışları dahi 11 milyon olarak kayıtlara geçti.

Düşüş beklemiyor

Raporda en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi de henüz doyum noktasına gelinmediğini belirtilmesi. 2021 yılının ilk çeyreği itibariyle yükselişini sürdüren sektörlerin 2021 yılı devamında da aynı şekilde büyümesini sürdürmesi bekleniyor. Bu bakımdan ikinci çeyrek raporları markalar için çok daha fazla satış getirebilir. Özellikle tüm dünya genelinde yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle şirketler talebi karşılayamıyor. Arz, şirketlerin daha düşük satış rakamlarında kalmasına neden olabilir. Bu sorununun aşılabilir olması halinde, raporda satışların çok daha yükseleceği belirtiliyor.

ABD bölgesinde 2020 yılının ilk çeyreği ve 2021 yılının ilk çeyreği raporu ve karşılaştırması şöyle;





PAYLAŞ