ABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmedi - Haberler - indir.com

ABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 14:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla CEO'su Elon Musk, bugün (Perşembe) atmış olduğu bir tweet ile, Beyaz Saray'da gerçekleşen elektrik zirvesine Tesla'nın davet edilmediğini dile getirdi. Zirveye Ford, General Motors ve Chrysler gibi şirketler katıldı.

Elektrikli araç üretimi denildiğinde ilk akla gelen Amerika Birleşik Devletleri oluyor; zira Elon Musk’ın CEO görevinde yer aldığı ve ülke içerisindeki elektrikli araç pazarında %74’lük bir pazar payını elinde tutan Tesla Motors, bu etkinlik kapsamında yer almadı. Bugün içerisinde elektrikli araçların geleceğine yönelik olarak bir zirve yapıldı. Zirveye Chrysler'ı bünyesinde tutan Stellantis, Ford ve General Motors gibi şirketler katılım gösterdi. Elektrikli otomobil pazarında pastanın büyük bir kısmına sahip olan Tesla'nın ise zirveye davet edilmediği öğrenildi. 

Tesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldıTesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldı

Elon Musk, Twitter'dan davet edilmediğini paylaştı

Tesla CEO’su Elon Musk, bu durumu Perşembe günü yani bugün içerisinde attığı bir tweetle takipçilerine paylaştı. Gazeteciler konu ile ilgili olarak bilgi almak adına Beyaz Saray sözcüsüne ulaşmaya çalışıyor olsa da adeta çabaları boşa çıkmış oldu. Otomobil üreticileri, elektrikli otomobil pazarında Tesla'nın sahip olduğu payı almaya başlamış olsalar da pazarda söz sahibi olan şirket halen Tesla olarak görülüyor. Bu kadar önemli düzeyde öncü bir şirketin, Beyaz Saray tarafından düzenlenen bir zirveye davet edilmemesi adeta oldukça şaşırtan bir durum oldu. 

ABD’deki 100,000 şarj istasyonunun 25,000’i Tesla’ya aittir

Biden'ın elektrikli otomobilleri desteklemek amacıyla yapmış olduğu altyapı planları arasında birinci sırada şarj istasyonlarının sayısında artışa gitmesidir. Ford ve General Motors gibi şirketler de şarj istasyonlarının altyapısı ile ilgili olarak Tesla'ya yetişmek amacıyla tüm güçleriyle çalışıyorlar. Öyle ki Tesla sektörde uzun zaman önce giriş yaptığı için ABD ve dünya genelinde pek çok istasyon kurmuş durumdadır. Öyle ki Şubat ayı itibariyle ABD'de yer alan yaklaşık 100,000 istasyonun 25,000'i Tesla bünyesinde yer alır. 

Biden’ın, Çarşamba günü duyurusu yapılan zirveye dair Türkiye saatiyle bugün saat 22.00 dolaylarında açıklama yapması bekleniyordu. Biden, bu sabah saatlerinde yapmış olduğu açıklamada, 2030 yılı içerisinde satılan yeni araçların %50’sinin sıfır emisyonlu olmasını sağlayacak bir kararnameye imza atacağını dile getirdi. ABD Başkanı, “Otomotiv endüstrisinin geleceği, Amerika’da üretilen elektrikli otomobillerdir.” şeklinde bir tweet de attı.


Rusya Küresel İnternet Bağlantısını Kesmeyi Test Ettiğini SöylediRusya Küresel İnternet Bağlantısını Kesmeyi Test Ettiğini Söyledi
Tesla'nın 2021 ikinci çeyrek gelirleri açıklandıTesla'nın 2021 ikinci çeyrek gelirleri açıklandı
Tesla çip sorununu yazılımla çözmeyi deniyorTesla çip sorununu yazılımla çözmeyi deniyor

PAYLAŞ