ABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyor - Haberler - indir.com

ABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-20 22:29:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD ve Çin arasında yaşanan teknoloji savaşının sonunda zararlı çıkması beklenen Huawei, bu yıl rekora imza attı. ABD'nin uyguladığı tüm yaptırımlar nedeniyle birçok tedarikçisini kaybeden Huawei, bildiğiniz üzere çok zorlu bir süreç geçirdi. Yaşanan bu zorlu sürecin ardından satış oranlarında düşüş yaşaması beklenen Huawei, büyük bir rekora imza atmayı başardı. Şöyle ki Huawei CEO'su Richard Yu, şirketin 2019 yılında 230 milyon adet akıllı cep telefonu satışı yaptığını açıkladı. 

ABD'nin yaptırımlarının yürürlükte yer almasının ardından Huawei'nin satış oranlarında büyük düşüş yaşanması bekleniyordu. Fakat Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, bu yıl içerisinde sadece akıllı cep telefonu üretimini iyileştirmekle de kalmadı. Akıllı cep telefonu üretimini artırmanın yanı sıra aynı zamanda rakiplerine karşı bir rekora imza atmak için her türlü çabayı gösterdi. Kötü günleri geride bırakan Çinli şirket her geçen gün daha başarılı işlere imza atarak gelişim göstermeye devam ediyor. Halihazırda zaten ürettiği ürünler ile adından söz ettiren bir şirket olmasının yanı sıra yaşadığı sorunu başarılı bir şekilde çözüme kavuşturmakta şirketi rahatlattı. 

Huawei, Samsung’un tahtına göz diktiHuawei, Samsung’un tahtına göz dikti

Huawei rakiplerini şaşırtacak bir rekor kırdı

Huawei, bu yıl içerisinde rekor kırmayı başardı. Konu ile ilgili yayınlanan rapora göre Huawei CEO'su Richard Yu, şirket kapsamında yapılan bir toplantıda, şirketin, bitmesine çok az bir süre kalan 2019 yılında 230 milyon akıllı telefon satış rakamı elde ettiği açıklandı. Huawei şirketi geçtiğimi Ekim ayı içerisinde, geçtiğimiz yıl elde edilen 200 milyonluk satış rakamına, ABD'nin yatırım uygulamasına rağmen 2019 yılının son bulmasına 64 gün kala ulaştığını dile getirmişti. Şirket geçtiğimiz yıla göre bu yıl çok daha başarılı bir performans sergileyerek yaptırımlara rağmen başarılı bir satış rakamı elde etti. Açıklamasında; "2019 sonuna kadar 230 milyon akıllı telefon satabiliriz.

Gerçek sayı, geçen ayın sprintine bağlı olacak. Apple şimdi arkamızda." cümlelerini kullanan Richard Yu, akıllı cep telefonu yarışında Samsung'u tahtından etmeye çok az kaldığını ima etti. Huawei'nin 2020 yılı içerisinde ABD ile arayı düzeltmesi halinde satışlarını daha da yükselteceği su götürmez bir gerçek olarak görülüyor. Herhangi bir aksilik olmaması halinde şirketi bu yıl içerisinde çok daha başarılı bir yıl bekliyor. 

 

 

 


Türkiye’de satışa çıkan Huawei Nova 5T özellikler ve fiyatıTürkiye’de satışa çıkan Huawei Nova 5T özellikler ve fiyatı
Huawei'ye ABD’den kötü haber geldiHuawei'ye ABD’den kötü haber geldi
Huawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklamasıHuawei kurucusu Ren Zhengfei'den “emeklilik” açıklaması

PAYLAŞ