ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor - Haberler - indir.com

ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 12:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

“ABD Donanması” tarafından “Casusluk” gerekçesiyle yasaklanan TikTok uygulaması yeni bir yasakla karşı karşıya. “ABD Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik” tarafından da yasaklanan uygulama artık personeller tarafından kullanılamayacak! 

Geçtiğimiz aylarda kullanıcı verilerini Çin’le paylaşmaktan suçlanan TikTok bu iddiaların gerçek olmadığına dair açıklama yapsa da görünüşe göre bu uygulamanın güvenli sayılması için yeterli olmadı. ABD Donanması tarafından geçtiğimiz haftalarda yasaklanan uygulamanın “Casusluk” yaptığı gerekçesiyle donanmada olan kullanıcılar tarafından indirilmesi yasaklanmıştı. 

ABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik YasalarıABD ve Avrupa Cihazlar İçin Yeni Güvenlik Yasaları

Son dönemlerde zorlu dönemlerden geçen TikTok’la ilgili açıklamalar yaparak bir çözüm bulamayan ByteDance hatırlarsanız geçtiğimiz hafta TikTok’un ilk şeffaflık raporunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Kendisinden kullanıcı bilgilerini ya da içerik kaldırılmasını talep eden ülkeleri açıklayan TikTok’tan en çok talepte bulunan ülkeler ise Hindistan ve Amerika olduğu ortaya çıkmıştı. İlginç bir şekilde Çin’in hiçbir bilgi talebinde bulunmadığı uygulamaya bir yasak da bugün “ABD Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik” tarafından geldi. 

TikTok hükumet organlarında da yasaklanabilir! 

Donanma için geçerli olan yasak bugün itibariyle askeri birimlerde de geçerli olacak. “Wall Street Journal”ın yayınladığı habere göre “ABD Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik” TikTok uygulamasının kullanılmasını yasakladı. Yasağa uymayan askerler ise ağır yaptırımlarla karşılaşacak. TikTok’u telefonlarından silmeyen ya da indiren tüm askeri personellerin askeri ağa erişimi ciddi oranda kıtılandırılacak.  

ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor

Bunun yanı sıra “Deniz Piyadeleri” ve “Uzay Kuvvetleri”nin henüz TikTok’u yasaklayıp yasaklamadığı konusu belirsizliğini koruyor. Ancak ABD’nin TikTok’a uyguladığı bu yasak süreci devam ederse uygulamanın yakın zamanda tüm askeri üslerde yasaklanmış olacağını söylemekle birlikte bu yasağın genele yayılması bile mümkün. Sadece askeri alanda değil yakın zamanda hükumet organlarında da yasaklanacağına dair ciddi söylentiler olan TikTok’un akıbetinin ne olacağını kestirmek oldukça zor. TikTok’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız. 


İlgili uygulamalar
ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladıABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı
ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!

PAYLAŞ