ABD menşeili teknoloji devletleri 400 milyar dolar değer kaybetti! - Haberler - indir.com

ABD menşeili teknoloji devletleri 400 milyar dolar değer kaybetti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-02 15:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : İnceleme

New York borsasına göre açıklanan bilgilerde Amerikalı teknoloji şirketleri, Facebook, Twitter, Netflix, Amazon, Apple, Intel, Google ve Microsoft'un ana kuruluşu Alphabet, piyasa değerinini toplam 401 milyar dolar kaybetti. AA verilerine göre 3 işlem gününde 8 teknoloji devi şirket 401 milyar dolar değer kaybetti! Facebook aktif kullanıcı sayısında düşüş ve bu yılın ikinci çeyreğinde kazandığı gelirin beklentiden düşük olması şirketin hisselerini yüzde 19 ve piyasa değerini 118 milyar dolar azalttı.

401 Milyar dolarlık piyasa değeri kaybı!

26 - 30 Temmuz değerlerine göre 3 işlem gününde bu söz konusu şirketler (Facebook, Twitter, Netflix, Amazon, Microsoft, Intel, Apple, Google) arasında en büyük düşüşü yaşayan şirket Twitter oldu. Facebook'un son dönemlerde geçirdiği sıkıntılardan dolayı hisseleri yüzde 21,3 geriledi. Facebook'un piyasa değerinden ise 133 milyar dolar silindi. Twitter ve Facebook gibi dünyanın en büyük sosyal medya platformları piyasa değeri kaybediyor. Bu iki şirket 3 gün içerisinde toplam 229 milyar dolar piyasa değeri kaybetti. Tam olarak düşüşler şöyle:

Apple: 24 Milyar dolar

Alphabet: 31 Milyar dolar

amazon.com: 41 Milyar dolar

Microsoft: 42 Milyar dolar

Netflix: 12 Milyar dolar

Intel: 22 Milyar dolar

Facebook: 133 Milyar dolar

Twitter: 96 Milyar dolar

Şirketlerin böyle büyük oranda düşüşlerinden sonra Salı ve Çarşamba günleri piyasa değerleri yükselişe geçti. Çok büyük bir oranda artış göstermese de yükselişler hala devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi denildiğinde aklımıza gelen isimlerin başında Apple geliyor. Apple piyasa değerindeki büyümeyi hala devam ettiriyor. Gerçekten de oldukça büyüyen teknoloji devi bu hafta bitmeden piyasa değerini 1 Trilyon dolar yapacak. Çarşamba günü hisseleri büyüyen Apple, piyasa değerini de tam 988 milyar dolar yaptı. Tarihte ilk 1 Trilyon dolara ulaşan şirketin Apple olması bekleniyor. Böylece bu dünya devi şirket tarihte en büyük piyasa değerine sahip olabilecek. Diğer teknoloji devlerinin de büyümesi devam etse de Apple bildiğimiz üzere başarılı işler ortaya çıkartıyor. Teknoloji konusunda son dönemlerde Intel işlemcilere döneceğini söyleyen firma performans konusunda da tarih yazabilir.





PAYLAŞ