ABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulundu - Haberler - indir.com

ABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD Kongresi Komitesi, Apple tarafından hazırlanan "Gizlilik Politikası" için bir çağrı yaptı. ABD Kongresi ile ilgili olarak komite tarafından ABD CEO'su Tim Cook'a bir mektup gönderildi. Söz konusu bu mektupta üst düzey isimlerin imzası yer alırken, Apple'ın mağaza üzerinde yer alan uygulamalar için gizlilik politikasını yükseltmesi talep edildi. 

Farklı kategorilerde yoğun kullanım oranlarına sahip olan Apple için ABD'deki birçok kurum hızla çeşitli çalışmalar yapıyor. ABD'nin alt yasama organı ABD Kongresi'nden de Apple'a kullanıcıların gizliliğine karşı zararlı olabileceği düşünülen kısımlar için güncelleme yapılması istendi. 

iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyoriOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor

ABD Kongresi Apple yönetimden taleplerde bulundu

Apple’a gönderilen bu mektupta ABD Kongresi'nde yer alan önemli isimlerin imzası yer alıyordu. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone Jr. ve Tüketicinin Korunması ve Ticaret Alt Komitesi Başkanı Jan Schakowsky, Apple CEO’su Tim Cook’a kullanıcıların gizliliği hakkında bir çalışma yaparak bunu ön plana çıkarmasını talep etti. 

Apple da uygulamaların şeffaflığını sağlayan ve kullanıcıların yararına olacağı belirtilen politikayı yeni kullanıma aldı. Bu politikayla veri toplama süreci ve sistemin açıklarını ortaya çıkara çıkaran özellikler kullanıcıların beğenisine sunuldu. ABD Kongre Komitesi, Apple yönetiminden deneyim prosedürünün ayrıntılı bilgileri ve bunların hangi aralıklarla değiştirileceği de soruldu. Aynı zamanda uygulama gizliliği için yürütülen adımlar ve denetlenen uygulamaların sayısı da talep edildi. 

Uygulamalarda kullanıcıların gizliliği sağlanmadığı anlarda da nasıl adım atılacağına dair merak olduğu da belirtildi. Bu tür durumlarda Apple'ın nasıl bir adım atacağı da söz konusu mektuba eklendi. Kullanıcıların veri gizliliğinin sağlanması adına daha fazla çalışma yapılması gerektiği bildirildi. Konuyla ilgili olarak bazı kaynaklara göre birçok uygulama gizlilik ile ilgili olarak kullanıcılara sahte bilgiler sunuyor. Bu kullanıcıların kişisel bilgilerinin toplanması ve ilk olarak reklam olmak üzere birçok amaçta kullanılıyor. 

 


Apple logo davasında sona gelindiApple logo davasında sona gelindi
Apple şarj sorunu yaşayan MacBook modelleri için pil değişim programı başlattıApple şarj sorunu yaşayan MacBook modelleri için pil değişim programı başlattı
Apple VR kaskında microLED ekran kullanacakApple VR kaskında microLED ekran kullanacak

PAYLAŞ