ABD ile Huawei'den şaşırtan anlaşma - Haberler - indir.com

ABD ile Huawei'den şaşırtan anlaşma

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 18:31:04
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD Ticaret Bakanlığı tarafınca yapılan bir açıklama birçok kişiyi heyecanlandırdı. Huawei 5G teknolojisi adına yaşanan gelişmelerin seyrini değiştirebilecek kadar mühim olan bu açıklama, akıllı telefon piyasasını derinden sarsacak.

Huawei 5G teknolojisi için ABD’li firmalar ile çalışabilecek!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD’nin telekomünikasyon sektöründeki gelirini artırabilmek adına Çinli şirket Huawei ile ABD'li firmaların ortak bir biçimde çalışabileceğini ifade etti. Bu bağlamda yeni düzenleme yapıldı.

Samsung Huawei'nin şartını kabul etmesi durumunda yonga tedarikine başlayacakSamsung Huawei'nin şartını kabul etmesi durumunda yonga tedarikine başlayacak

İlgili düzenlemenin 5G adına yapılan ticaret anlaşmalarını kapsadığı ifade edildi. Ross, Huawei'ye uygulanmakta olan ambargo ile 5G için yapılan araştırmaların arasında bir bağlantının olmadığını ve ambargonun bu kuralı etkilemediğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanı, bu konu hakkında iddialı bir demeç verdi:

Amerika Birleşik Devletleri, küresel inovasyon alanında lider olmaya devam edecek. ABD Ticaret Bakanlığı, bu ülke tarafından üretilen teknolojilerin uluslararası standartlar haline gelmesini sağlamak adına ABD’li şirketlerin teknoloji alanındaki çalışmalarını destekleyerek ülkemizin ulusal güvenliğini ve dış politika çıkarlarını korumaya kararlıdır.

Huawei, yapılan bu açıklama ile birlikte 5G teknolojisi adına istediğini elde etmiş oldu. Buradan hareketle ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi ülkesini teknoloji alanında başkaları tarafından örnek alınan ve bu konuda bir karar merci olarak görülen bir ülkeye dönüştürmek istediğini anlıyoruz.

Wilbur Ross, ABD tarafınca gerçekleştirilen çalışmaların 4 ana sektörü doğrudan etkilediğini belirtti. 5G’nin geleceği, otomatik araçlar, yapay zekâ ve diğer ileri düzey teknolojiler. Peki kullanıcılar 5G’den neler bekliyor?

5G altyapısından internete video yükleme konusunda çok yüksek bir hız sağlaması ve kendi kendine giden araçlara destek vermesi bekleniyor. Son olarak ABD, geçtiğimiz yıldan itibaren Huawei’ye ticari anlamda baskı yapmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere Huawei, 5G teknolojisini ABD’de kullanmak istiyordu. Buna ek olarak Huawei’nin bir numaralı ismi olan Ren Zhengfei, her fırsatta ABD ile birlikte çalışmak istediğini dile getiriyor. 



PAYLAŞ