ABD hükumeti çalışanları TikTok kullanamayacak - Haberler - indir.com

ABD hükumeti çalışanları TikTok kullanamayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 12:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Donald Trump, geçtiğimiz aylarda yapılan seçim sonuçlarına göre artık Amerika Birleşik Devletleri Başkanı değil. Fakat Çin'e ve ABD arasındaki ticaret savaşları henüz bitmeye yaklaşmadı bile. Savaşın en ön cephesinde yer alan ve hızla büyümeye devam eden sosyal medya platformu TikTok, sık sık adından söz ettiriyor. Kısa bir süre önce Trump'ın engellemeye çalıştığı bu uygulama, tehlikeyi henüz atlatmış değildir.

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre ABD merkezli Senatör Josh Hawley, yeni bir yasa tasarısını kongreden geçirmek üzere harekete geçti. Eğer tasarısı kongreden geçmeyi başarırsa, hükümet çalışanlarının TikTok uygulamasını cep telefonlarına kurması yasak olacak.

TikTok ve YouTube birleşiyorTikTok ve YouTube birleşiyor

Hükümet çalışanları TikTok kullanamayacak

Popüler platform TikTok, sık sık kullanıcılarının bilgilerini Çin hükumetine vermekle suçlanıyor. Sosyal medya uygulamasının çatı şirketi olan ByteDance, elde ettiği her fırsatta iddiaları yalanlıyor. Fakat bu açıklamalar ABD hükumetini ikna etmeye yeterli değildir. Son olarak ise Josh Hawley adlı bir senatör, sosyal medya uygulamasının hükumet çalışanları adına yasaklanması için çalışmalara başlandı. TikTok'un ulusal güvenliği tehlikeye atması konusunda ısrarcı hareket eden Senatör, uygulamanın Pekin ile olan yakınlığının gözden kaçmaması gerektiğini dile getirdi. Diğer partinin ise senatörlerine de seslenen Hawley, Pekin'in gizli verileri toplama kampanyasının durdurulması gerektiğini dile getirdi. İki büyük partiden destek görmesi beklenen yasa senatoda kabul görürse, hükümet çalışanları günlük hayatlarında TikTok kullanamayacak.

Söz konusu bu uygulamanın popülerliği yalnızca ABD'yi değil, çeşitli sebeplerden dolayı diğer ülkeleri de endişeye düşürmeye yetiyor. İtalyan veri koruma regülatörleri, belirli bir yaşama gelmeden kullanıcıların uygulamaya erişim sağlaması önlemek adına önlemleri daha da sıkılaştırmak istiyor. Şu anda oldukça büyük bir kitleye sahi olan uygulamayı kullanan milyonlarca çocuk bulunuyor. Son üç ay içerisinde 13 yaş altındaki yarım milyona kadar kullanıcının hesabını silen TikTok, uygulamanın 13 yaşın altındaki çocuklar için kapalı olduğunu dile getirse de bu durum çocukların giriş yapmasını engellemiyor. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyorInstagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyor
Pakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdıPakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdı
TikTok işitme engelliler için yeni özellik getirdiTikTok işitme engelliler için yeni özellik getirdi

PAYLAŞ