ABD hükumeti 9 Çinli şirketi kara listeye aldı - Haberler - indir.com

ABD hükumeti 9 Çinli şirketi kara listeye aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Reuters'da yapılan haberlerden elde edilen bilgilere göre Donald Trump başkanlığındaki ABD yönetimi, aralarında Xiaomi markasının da yer aldığı dokuz tane Çinli şirketi kara listeye aldı. Ancak durum bu kez oldukça farklı gözüküyor. Şöyle ki kara listeye alınması Xiaomi'yi, Huawei adar zora sokmayacak gibi gözüküyor. 

Dpnald Trump başkanlığındaki ABD hükumeti, çok yakın zaman içerisinde el değiştirecek ve yeni başkan Joe Biden görevine başlayacak. Koltuğunu bırakmasına sadece bir kaç gün kalan Donald Trump Çinli şirketlere yönelik ambargolarını sıklaştırmaya başladı. DJI, SMIC gibi çeşitli Çin merkezli olan şirketlerin ABD tarafından karar listeye alındığı bilgisi daha önce verilmişti. Fakat bugün konuyla ilgili olarak ortaya çıkan haberler teknoloji endüstrisinde hiç olmadığı kadar infial yaratacak gibi gözüküyor. 

Xiaomi Mi 11 Lite geliyorXiaomi Mi 11 Lite geliyor

Reuters tarafından ortaya çıkarılan bu bilgilere göre ABD hükumeti, aralarında herkesin de yakından tanıdığı Xiaomi firmasının da yer aldığı dokuz adet Çinli şirketi kara listeye aldı. Çin'in devlete ait olan hava araçları üreticisi olan Comac firmasını da içine alan yeni listedeki şirketler, ABD'li yatırımcılar tarafından hiç bir yatırımla karşılaşmayacak.

Xiaomi kara listeye alındı

Yapılan yaptırımlar karşısında Xiaomi, Huawei kadar zorlu bir süreç içerisinde girmeyecek. ABD hükumeti, Xiaomi'yi en sert yaptırım uyguladığı şirketlerin yer aldığı "Varlık Listesi'ne" henüz almadı. Bu sebeple de durum Xiaomi'nin Google yasağı gibi ağır yaptırımlar ile karşılaşmayacağı anlamına gelir. 

ABD hükumetinin bugün aralarında Xiaomi markasının da yer aldığı 9 şirketi kara listeye alması, Amerikan yatırımcıların söz konusu şirketlere yatırım yapmasını engelleyecek. Bunun dışında ise Xiaomi, en azından şu an için tedarik zinciri noktasında hiçbir sekteye uğramayacak ve Amerikan merkezli firmalarla işbirliği içerisinde olması herhangi bir engel de çıkarmayacak. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Xiaomi Mi 11 için ikinci dönem başlıyorXiaomi Mi 11 için ikinci dönem başlıyor
Xiaomi Mi 11 Pro'nun 50 MP ana kameraya sahip olabilirXiaomi Mi 11 Pro'nun 50 MP ana kameraya sahip olabilir
Xiaomi Black Shark 4 hakkında yeni sızıntılarXiaomi Black Shark 4 hakkında yeni sızıntılar

PAYLAŞ