ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor! - Haberler - indir.com

ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 21:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

ABD ve Çin arasında yaşanan gerginliğin sonucunda en çok zarar gören şirket şüphesiz Huawei oldu. Sonuç olarak ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Huawei, geçtiğimiz yıl çok ciddi sorunlar yaşadı. ABD'nin, Huawei şirketine uyguladığı yasakların alanını daha da genişletmek için çalışmalar içerisinde olduğu söylendi. Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre ABD'li şirketlerin Huawei ile iş yapmaları eskiye göre daha da kısıtlanacak. Huawei şirketinin geçtiğimiz yıl içerisinde zorlu günler geçirdiğini ve bu durum karşısında da yılın şirket için pek iyi geçmediğini söylemek mümkündür. Zira ABD şirketinin Çinli akıllı cep telefonu şirketine uyguladığı yasak ve ambargolar, Huawei şirketinin planlarını büyük ölçüde aksatmış ve konu ile ilgili gelen bilgilere göre bu yasakların boyutu daha da artacak gibi gözüküyor. Bu süreç biraz yavaşlamıştı ve ABD'nin Huawei şirketinin üzerinden ellerini çekeceği düşünülüyordu. 

Huawei için yeni yasaklar da etkili olmayacak

Huawei 2021 yılının başında uygun fiyatlı 5G telefonlarını satışa sunacakHuawei 2021 yılının başında uygun fiyatlı 5G telefonlarını satışa sunacak

ABD'li şirketlerin konu ile ilgili düşüncesine bakacak olursak yeni yasaklarda Huawei için etkili olmayacak gibi gözüküyor. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Bloomberg'e verdiği röportajda, hükumetin, Huawei'ye daha fazla ABD teknolojisini yasaklamak adına yeni kuralar üzerinde çalıştığının altını çizdi. Güncel bilgilere göre, ABD hükumeti Huawei tarafından üretilecek olan tüm ürünleri yasaklayacak ve aynı zamanda yasağın alanı daha da genişletme kararı verdiğini açıkladı. Uzmanlar, söz konusu bu yasağın ABD ulusal güvenliğini olduğundan daha da güçlü hale getirmeye odaklandığı ve ABD'li teknoloji şirketlerinin rekabette konumunu zayıflatarak ülkeye zarar vereceği görüşündedir. 

Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan yarı iletken üreticileri ise ABD tarafından koyulacak olan yeni yasakların verimsiz olacağını, çünkü Huawei şirketinin ABD'nin dışında yer alan tedarikçilerden gerekli teknolojileri de sağlayacağının altı çizildi. Konu ile ilgili bir diğer sorun ise Çin'in tüm Çin pazarını ABD şirketleri için kapatarak misilleme yapabilmesi olarak gösteriliyor. Şöyle ki Çin, dünyanın en büyük teknoloji pazarına sahip olup Apple başta olmak üzere birçok teknolojik şirket için neredeyse hayati bir öneme sahiptir. Bir diğer yandan ise alınacak olan yeni yasak kararının yakın bir zaman içerisinde ABD hükumeti tarafından açıklanacağı da sızdırılan bilgiler arasındadır. 

 


Huawei Mate 40 Pro’nun tasarımı sızdırıldıHuawei Mate 40 Pro’nun tasarımı sızdırıldı
Huawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktı
Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!

PAYLAŞ