ABD Huawei'yi dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyor - Haberler - indir.com

ABD Huawei'yi dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 10:09:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir ABD’nin suçlamaları ve baskısı altında kalan Huawei yeni bir suçlamayla karşı karşıya. ABD’li yetkilikler Huawei’yi 10 seneden uzun bir süredir arka kapılar aracılığıyla dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyor!

Çin’le yaşadığı ticaret savaşı nedeniyle oklarını Huawei’ye yönelten ABD şirketi global pazardan silme konusunu geride bırakamamış gibi duruyor. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana ABD ile problemler yaşamaya devam eden Huawei yeni suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyorABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor

ABD ve Çin’in teknoloji üzerinden gerçekleştirdiği savaşın Huawei’ye olan baskı ve suçlamaların asıl nedeni olduğu düşünülüyor. Huawei’nin son iki senede global pazarda önemli bir yer edinmesi ve telekomünikasyon sektöründeki ciddi çalışmaları ABD’yi Çin’i dünya genelinde teknoloji merkezi olarak görmesinden endişelendirdiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde de Huawei’ye karşı çeşitli suçlamalar yönelten ABD, Çinli teknoloji devinin ABD ülkelerinde satışını yasaklayarak, ABD merkezli şirketlerle çalışmasına da engel getirmişti. Huawei’yi ticari olarak zedeleyen bu yasağın şirketi batırabileceği düşünülüyordu ki Huawei sektördeki çalışmalarına devam etti. Söz konusu yasaktan etkilenmediği yönünde açıklamalar yapsa da Huawei Mate 30’u Google uygulamaları olmadan piyasaya sürmek zorunda kalan şirket şimdi kendi ekosistemini oluşturmak için uğraşıyor. ABD’ye yaşananlardan dolayı güvenmediğini ve Google servislerine geri dönmeyeceğini açıklayan şirketin bu sözleri Huawei’nin başına sorun çıkarmış olabilir.

ABD’den Huawei’ye yeni suçlama

ABD’nin yeni suçlamalarına maruz kalan Huawei, ABD’nin popüler gazetelerinden “The Wall Street Jorunal”da yayınlanan bir habere göre dünyanın mobil ağlarına gizlice sızıyor. Bu sızma işlemi için arka kapıları kullanıldığı iddia edilen Huawei için ABD yetkilileri şirketin bunu 10 yıldan uzun süredir yaptığı öne sürülüyor.

ABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktı

Yayınlanan haberde ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan Robert O'Brien’nın açıklamalarına da yer verilmiş. Dünya genelinde sattığı tüm uygulamalarda arka kapı olduğunu açıklayan O’Brien şirketin bu kapıları bulunarak kişisel verilere erişim için sızıntı sağladığına dair delillerinde bulunduğunu belirtiyor.

Söz konusu suçlamalar hakkında bu kez oldukça sert bir tepki veren Huawei yetkilileri ABD yönetiminin yine elinde herhangi somut bir delil olmadan şirkete suçlamalarda bulunduğunu açıklayarak, şirket olarak bu temelsiz suçlamaları reddettiklerini açıkladı. Böyle bir sızma girişimin mümkün bile olamayacağına değinen Huawei yetkilileri bu suçlamaların odağındaki ekiplerin oldukça sınırlı olduğunu ve ekibin görevinin ağlar üzerindeki sorunları gidermek olduğunu vurguladı.

 

 


Ren Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladıRen Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladı
ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor!ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor!

PAYLAŞ