ABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan Vazgeçmiyor - Haberler - indir.com

ABD, Huawei'ye Açtığı Savaştan Vazgeçmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 13:47:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. ABD, Huawei teknolojisine karşı başlattığı savaşı sürdürme konusunda kararlı bir şekilde ilerleme kat ediyor: ABD kendi ülkesine Huawei ürünlerini kullanmayı yasakladığı gibi müttefik ülkelerinde de Huawei ürünlerinin kullanımı yasaklanması istiyor. ABD yaşanan bu olaylar karşısında son derece endişeli bir politika izliyor. Elde edilen son bilgilere göre ABD'nin endişeli olduğunu somut bir şekilde görebiliyoruz. İngiliz gazetesi olan, The Times gazetesinde yer alan haberlere göre CIA’den İngiliz istihbarat kurumlarına gönderilen bilgi notunda Huawei’nin Çin’in resmi kurumlar tarafından fonlandığı öne sürülüyor.

Geçtiğimiz ay bahsettiğimiz ABD ve Huawei arasında yaşanan gerginlik katlanarak devam ediyor. Konuya dahil olan söz konusu kurumlar arasında Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Ulusal Güvenlik Komisyonu ve Çin ülkesinin resmi istihbarat ağına bağlı olan üçüncü bir branşın olduğu da belirtiliyor. CIA'in İngiliz istihbarat kurumlarına gönderilen söz konusu bilgi notunu İngiltere dışında aynı zamanda Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’nın istihbarat örgütleriyle de 2019’un başlarında paylaştığı ifade edildi. İki dev ülke arasında yaşanan bu hoş olmayan tartışmanın ne zaman sonlanacağı hakkında kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor!Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor!

Huawei ve ABD savaşı devam ediyor

ABD, Huawei ürünlerini bilgi casusluğu sebebiyle kendi ülkesinde kullanmayı yasaklamıştı. Daha sonra tartışmanın kızışması ile beraber ABD, kendi ülkesinde olduğu gibi aynı zamanda müttefik ülkelerde de Huawei teknolojisi ile üretilen ürünlerin kullanımının yasaklanmasını istedi. Huawei söz konusu konu ile alakalı resmi bir açıklamada bulunmasa da, The Times'da yer alan haberlerdeki iddiaların mesnetsiz olduğunu ve bunları da destekleyen herhangi bir kanıtın yer almadığı belirtildi. Huawei hakkında yapılan açıklamaların bu şekilde yalanlandığını ortaya koydu. 

Huawei konusunda İngiltere'nin de çeşitli konularda endişelerinin olduğu herkes tarafından bilinen bir durumdur. Huawei'nin teknolojik ekipmanları doğrultusunda üretilen ürünlerin güvenlik endişelerinin bulundurduğunu, bir denetleme kurumu tarafından hazırlanan raporda ortaya koymuştu. Raporun içeriğinde yer alan Huawei ürünleri hakkında güvenlik sorunlarının ortaya çıkarılmış olmasıdır. Çıkan bu tarz iddialara rağmen, teknoloji devi Huawei'nin Çin'in istihbarat örgütlerine bilgi sağladığı iddiaları şu an için kanıtlanmış değildir. Konular şu an için sadece çeşitli ülkelerin iddiaları ile kalmış durumdadır. Huawei'ye karşı ABD tarafından ortaya atılan iddialara göre mevcut suçlamaların büyük bir kısmı da ticari sır hırsızlığı ve İran yaptırımlarının ihlali üzerine odaklanıyor. CIA'in ortaya attığı iddialar kanıtlanmış olsa da Huawei'nin ürünleri aracılığı ile casusluk yaptığı anlamına gelecek bir durum söz konusu değildir. ABD, teknoloji devi Huawei'nin ürettiği ürünler konusunda müttefiklerini, bazı durumlarda tehdit seviyesinde uyarsa da; Almanya ve İngiltere halen 5G alt yapılarında Çinli telekomünikasyon şirketinin ürünlerini kullanmaktan vazgeçmiyor. Bu durum karşısında ABD'nin müttefikler, Huawei ürünleri kullanmama konusunda ikna edebilmesi için daha somut deliller sunmayı gerekiyor. Bu durum Huawei'yi son derece rahatsız etse de kendi ürünlerini üretmekten ve hayata geçirmekten geri kalmıyor. 

 


Teknoloji Devi Huawei Otomotiv Sektörüne GiriyorTeknoloji Devi Huawei Otomotiv Sektörüne Giriyor
Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek GüncellemeHuawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme
Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli OlduHuawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu

PAYLAŞ