ABD, Huawei'i Tehdit Etmeye Devam Ediyor - Haberler - indir.com

ABD, Huawei'i Tehdit Etmeye Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 17:46:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD hükumeti Almanya'yı Huawei sebebiyle tehdit ederek onları zora düşürüyor. Trump yönetimi, Çin devletine karşı başlattığı soğuk ticari savaş sebebiyle Çin'in teknoloji devi Huawei tarafından üretilen ürünlerin kamu alanında kullanılmaması ve hatta yasaklanması ile yeni bir boyut kazanmıştı. Olaylar gitgide çirkinleşirken Huawei firması bu durumdan kötü bir şekilde etkileniyor. ABD tarafından yapılan soğuk savaş baskısı sadece ülke sınırı içerisinde kalmadı. 28 Aralık'ta ABD yönetiminde görev yapan yetkililer şimdi de Alman hükumetine baskı yaparak onları da zora düşürüyor. Çinli teknoloji devi Huawei'nin ortaya çıkaracağı güvenlik sorunları endişesi sebebiyle ABD, Almanya'yı da tehdit ediyor. İlk Çin, şimdide Almanya'ya yapılan bu baskılar durumun çok daha kötüye gittiğini gösteriyor.

Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtıHuawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı

Almanya'ya kurulacak olan 5G ağ sisteminin Huawei tarafından kurulmasını istemeyen ABD hükumeti, Çin'e yaptığı baskıların dozunu artırarak şimdi de Almanya'yı tehdit ediyor. Wall Street'de yayınlanan haberleri değerlendirdiğimiz taktirde, Almanya, Huawei ile aralarında bulunan anlaşmaları devam ettirmeleri halinde, ABD'nin Almanya ile aralarında bulunan istihbarat bilgi paylaşmanın sıkıntıya gireceğini dile getirdi. Ülkeler arasında yaşanan bu durumlar her geçen gün daha büyük sorunlar ile karşımıza çıkıyor. Herkes tarafından bilindiği üzere, 5G teknolojisinin Çin hükumetinin casusluğu ve sabotajına yönelik bir araç olduğunu yönünde endişelerini dile getirmişti. Fakat Almanya bu konu hakkında ABD ile aynı fikirde değil. Almanya yaşanan tüm bu olaylara rağmen Huawei'in bir casusluk ekipmanı olma ihtimalini başından beri reddediyor ve iş konusunda Huawei ile anlaşmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Almanya, Huawei ile anlaşmalarını bırakmıyor

Almanya'nın Ekonomi Bakanı Peter Altmaier geçtiğimiz Perşembe günü  “Hiçbir şirketi kendiliğinden hiçbir şeyden dışlamak istemiyoruz” diye bir açıklama da bulunmuştu. Beyaz Saray yetkilileri, Büyükelçi Grenell'in müdahalesine karşı bir tepki vermediklerini dile getirdi. Bununla beraber aynı zamanda Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamalarda diplomatların politika ve özel sektörle her zaman yakın temas içinde oldukları belirtildi. Almanya hükumeti, Huawei şirketinin 5G teknolojisi ile genişlemesinden dolayı telekomünikasyon ağlarının güvenliğine yönelik daha katı şartlar belirliyor. Federal Ağ Ajansı ise, yakın zamanda yeni güvenlik şartları hakkında hazırladığı taslağı sunmuştu. Fakat 5G teknolojisine yönelik yeni standartların yer alacağı taslağın en kadar katı kurallar doğrultusunda hazırlandığı henüz tam olarak belli değil.

Açıklanan yeni taslakta, "ulusal güvenlik düzenlemelerine ve telekomünikasyon gizliliği ve veri korumaya ilişkin hükümler” ile aynı şekilde uyması gereken “güvenilir bir tedarikçi” kavramını ortaya ortaya atılıyor. Ücret olarak ise rakip şirketlere göre çok daha uygun olan Huawei, ABD hükumeti tarafından yapılan baskılara rağmen Almanya'nın çalışma konusunda sıcak baktığı şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Buna rağmen büyük tahdit altında olan Almanya, Huawei'nin 5G operatöründeki faliyetleri ne yönde değerlendireceği henüz belli değil. ABD Büyükelçisi Richard Grenell tarafından yazılan mektuba, Almanya’nın kısa sürede yanıt vermesi bekleniyor. Yaşanan bu olayların yakın zamanda çözülmesi ve bir neticeye bağlanması bekleniyor. 


Huawei, P30 için dikkat çeken tanıtım videosu yayınladıHuawei, P30 için dikkat çeken tanıtım videosu yayınladı
Huawei P Smart+ 2019 için tüm detaylar artık net! İşte fiyat ve özelliklerHuawei P Smart+ 2019 için tüm detaylar artık net! İşte fiyat ve özellikler
Yeni Huawei Y7 2019 Modeli TanıtıldıYeni Huawei Y7 2019 Modeli Tanıtıldı

PAYLAŞ