ABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara Taktı - Haberler - indir.com

ABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara Taktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD ile Çin hükumeti arasında yaşanan gerginlikler tırmanmaya devam ediyor. Son olarak yaşanan durumlarda Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, Çin ile alakalı bir uyarıda bulundu. Bu uyarıdaki ana konu ise drone’lar oldu. Henüz geçtiğimiz günlerde ABD hükumetinin Çinli telefon üreticileri ile mücadeleye başlamasından sonra şimdi ise ABD, Çin malı drone konusunda çeşitli uyarılarda bulunmaya başladı. Bakanlık yapmış olduğu açıklama ile Çin yapımı drone modellerinin bilgileri üçüncü şahıslar ile paylaşabileceği söyleniyor.

ABD ve Çin Geriliminde Yeni Sorun: Drone

Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?

Drone modellerinin bilgileri üçüncü şahıslar ile paylaşabileceği konusu ABD ve Çin arasındaki yeni gerilim konusu oldu. Ulusal güvenlik ve kritik görevleri olan örgütlerin casusluk riskinin dronelar ile arttığı uyarısı veriliyor. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri’nde drone modellerinin kolluk kuvvetlerinden tıbbi teslimatlara kadar birçok noktada görev yaptığını belirtelim. Yapılan uyarıda drone üretici ismi yer almazken, ABD ve Kanada’da bulunan drone’ların yüzde 80’inin Çin’in Shenzhen kentinde bulunan DJI şirketinden geldiği biliniyor. Reuters kaynaklı habere göre ise DJI’ın sunmuş olduğu güvenlik, ABD hükumeti ve önemli ABD şirketleri tarafından doğrulanmış durumda. Ayrıca şirket müşterilerine verilerin nasıl toplandığını, saklandığını ve aktarıldığına dair tam bir bilgi vermiş durumda.

Trump yönetiminde bulunan ABD hükumeti, henüz geçtiğimiz hafta risk bulunan telekomünikasyon ekipman satışını ve kullanımını yasaklayan bir kararname çıkartmıştı. Bu karar sonrasında ise Google kısa sürede Huawei ile olan iş birliğini askıya aldı.


ABD Huawei Yasak Kararını ErtelediABD Huawei Yasak Kararını Erteledi
Huawei CEO'sundan Bomba Açıklama: ABD ile Çatışmaya HazırızHuawei CEO'sundan Bomba Açıklama: ABD ile Çatışmaya Hazırız

PAYLAŞ