ABD Huawei Yasak Kararını Erteledi - Haberler - indir.com

ABD Huawei Yasak Kararını Erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Huawei ve ABD arasında yaşanan gerginlik son iki gün içerisinde daha da ateşli bir boyut kazanıp teknoloji dünyasının en çok konuşan konusu oldu. Teknoloji dünyası, yaşanan olayların ardından son iki gündür sadece Huawei ile ilgili konuşuyor ve bu konu hakkında çeşitli haberleri değerlendiriyorlar. Gündemde adeta bomba etkisi yaratan Huawei ile ilgili haberlerde en çok ses getirenlerden biri de elbette ki Android geliştiricisi ve yazılı devi Google'ın Huawei ile olan ilişkilerine ara vereceğini duyurmuş olması oldu. Bunun yanı sıra aynı zamanda Intel, Qualcomm ve bunun gibi bazı büyük şirketlerde Huawei ile olan ilişkilerine ara vermeye yönelik hareket ettiler. 

İki gün içerisinde teknoloji gündeminin en çok merak edilen ve dikkat çeken konuları da böylelikle Huawei ile ilgili konular oldu. Yaşanan olayların ardından Huawei kullanıcıları oldukça tedirgin bir düşünce yapısı içerisinde yer aldı. Konu ile alakalı Google ve Huawei tarafından yapılan açıklamalarda piyasada bulunan Huawei cihazlarda Google Play Store ve diğer servisler sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edeceği bilgisi yer alıyor.Yaşanan olaylar karşısında Huawei'nin yakın zaman içerisinde neler yapacağı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

Yasak 90 gün boyunca ertelendi

Yapılan açıklamalardan elde ettiğimiz bilgilerde Huawei yasağının 90 gün boyunca ertelenmiş durumdadır. ABD Ticaret Bakanlığı, herkesi şaşırtan bir karara imza atarak Huawei, yasağı için 90 gün erteleme kararı aldı. ABD tarafından alınan bu karar oldukça şaşırtıcı oldu. Çünkü yaşanan sorunlara sebep olan olayların başında ABD ile arasında olan gerginliktir. Verilen bu karar doğrultusunda Huawei, üç ay boyunca kullanıcıların elinde bulunan mevcut akıllı cihazlara güncelleme sağlamak amacıyla Google ile çalışmaya devam edecek. Bu sayede kullanıcılar yaşanan olaylarda dolayı olumsuz etkilenmeyecekler. 

Yasağın üç ay kadar ertelenmiş olması  Huawei'nin adının kara listeden silinmesine yardımcı olmuyor. Huawe'nin adının halen kara listede yer alıyor olması, Intel gibi diğer firmalar ile çalışmak istediği taktirde ABD hükumetinden izin alarak işlemlerine devam etmesi gerekiyor. Yasağın ertelendiği bu üç aylık süre içerisinde en çok merak edilen konulardan biri de Android Q işletim sisteminin ne olacağıdır. 

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı'nın vermiş olduğu karar sona erene kadar kendi akıllı cihazları için Android Q sertifikalarını almayı başarırsa yeni çıkan cihazlar Google'ın yeni işletim sistemi sürümü ile sorunsuz bir şekilde güncellenecekler. Yakın zamanda piyasaya sürülecek yeni telefonlar söz konusu olduğunda ise Huawei'nin eli kolu bağlı olarak karşımıza çıkıyor. Huawei'nin kararın sona ermesi ile beraber Huawei'nin Google'dan onay almadan Android işletim sisteminin Google Play Store gibi servislerini kullanması maalesef mümkün olmayacak. Oldukça ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalan Huawei, mevcut akıllı cihazları ile sorun yaşamıyor olsa da yakın zamanda gelecek olan akıllı cihazları ile ilgili çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. 


Huawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden GeçiriyoruzHuawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden Geçiriyoruz
Geçmişten Günümüze Huawei - ABD SavaşıGeçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı
ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?

PAYLAŞ