ABD Huawei yasağını kaldıracak mı? - Haberler - indir.com

ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 11:16:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri, Çin'in başarılı teknoloji şirketlerinden Huawei  için verilen ticaret izni ambargo tam olarak devreye alınmadan önce bir kez daha uzattı. ABD'den Huawei şirketine yönelik bu hamle aslında pek de sürpriz olmadı. Çünkü yeni adım ile beraber tam ambargo öncesi verilen ticaret lisansı beşinci kez uzatılmış oldu. Normal şartlarda verilen en son 90 günlük izin 20 Mart tarihinde son buluyordu. Ancak bu süre Trump yönetimi tarafından yeni atılan adım ile beraber 15 Mayıs tarihine kadar ertelenmiş oldu. Bu süre gelene kadar Huawei ile ABD'li şirketler hem ticaret yapmaya devam edecek hem de mevcut cihazlarına güncelleme gönderimi gerçekleştirilecek. Huawei'e karşı yapılan tüm bu erteleme süreçlerine rağmen ambargonun kesin olarak kaldırılması konusu ile ilgili halen net bir bilgi yoktur. 

Konuyla ilgili sadece ambargonun tam uygulanması halinde şirketlere büyük zarar vereceği konusunda yöneticilerden görüş almaya başlandığı yönünde bilgiler geliyor. Ancak süreç içerisinde ABD'li bazı şirketlerin özel başvuruları da bulunuyor. Buna örnek vermek gerekirse Google, Huawei’ye yeniden Android lisansı vermek adına yönetimle görüşmeler gerçekleştiriyor. 

4 kameralı Huawei Nova 7 SE'nin özellikleri sızdırıldı!4 kameralı Huawei Nova 7 SE'nin özellikleri sızdırıldı!

Huawei ambargosunun kalkıp kalmayacağı halen belirli değil

Geçtiğimiz yıl ABD tarafından Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'ye yapılan ambargo halen devam ediyor. Ambargonun tam uygulanmaması için bu süreç halen uzatılıyor. Huawei'nin ambargosunun kalması zor gözüküyor. Hatta öyle ki Donald Trump başta olduğu süre boyunca bu durum çok zor görünüyor. Başkan Trump sürekli olarak Huawei'yle ortak iş yapmak istemediklerini dile getiriyor. Bu konuda da Huawei 'yi en çok Android lisansı zararlı çıkarıyor. Şirket tarafından üretilen telefonlar bu nedenle HMS altyapısı ve AppGallery ile geliyor. Bu düşünce de çoğu kişiyi Huawei'nin yeni akıllı cihazlarından uzak tutuyor. Çünkü AppGallery halen tam olarak büyük değil. Ayrıca cihazlarda Google servisleri ve uygulamaları da yer almıyor. 


Huawei P40'ın renk seçenekleri belli oldu!Huawei P40'ın renk seçenekleri belli oldu!
Huawei 2020'de Satışlarında Düşüş BekliyorHuawei 2020'de Satışlarında Düşüş Bekliyor
Huawei'nin akıllı telefon satışları bu yıl %20 düşebilir!Huawei'nin akıllı telefon satışları bu yıl %20 düşebilir!

PAYLAŞ