ABD, Huawei ve ZTE ekipmanlarını bertaraf etmek için 1,9 milyar dolarlık dev bütçeyi gözden çıkardı - Haberler - indir.com

ABD, Huawei ve ZTE ekipmanlarını bertaraf etmek için 1,9 milyar dolarlık dev bütçeyi gözden çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Gerçekleştirilen ABD Kongresi ile beraber ülkede Huawei ve ZTe tarafından üretilen ağ ekipmanlarından kurtulup tamamen yeni bir altyapı çalışmaları gerçekleştirmek için ülke 1.9 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını açıkladı. Bu bütçenin COVID-19 sebebiyle ise 900 milyon dolarlık yardım tasarının bir parçası olması da dikkatleri çekiyor. Trump başkanlığında ABD, Huawei şirketi tarafından üretilen 5G ağ ekipmanlarının ülkede kullanılması yasaklanmıştı. ABD ayrıca müttefiki olduğu ülkelerinde Huawei ekipmanlarını yasaklamalarını belirtmiş ve ABD’nin bu isteğine uymuşlardı. Şimdi ise ülke ZTE ve Huawei ekipmanlarının yasaklanması ile beraber altyapı tarafını doldurmak için geliştirmelerine başlamış durumda.

ABD yeni altyapı teknolojileri için 1.9 milyar dolarlık bütçe ayırdı

Huawei P50 HarmonyOS ile gelebilirHuawei P50 HarmonyOS ile gelebilir

Reuters kaynaklı habere göre ABD’li milletvekillerinin bu hafta gerçekleştirdiği Kongre’de almış oldukları karara göre Huawei’nin 5G ekipman eksikliğinden ötürü yeni alt yapı sorunlarını gidermek için 1.9 milyar dolarlık bir bütçe ayırma kararı alındı. Bu bütçe ile Huwaei ve ZTE ürünleri tamamen devre dışı bırakılacak ve yeni altyapı için çalışmalara başlanacak. ABD’nin yaptığı açıklamada ZTE ve Huawei şirketlerinin ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğünü belirtmişti. Huawei’nin ağ ekipmanlarını kullanmamalarını ifade etmişti. Konu hakkında Huawei yetkilileri ise söz konusu karardan oldukça hayal kırıklığı yaşadıklarını belirttiler.

Huawei yetkilileri ise konu hakkında  “Güvenli bir iletişim ağının son derece gerekli olduğu pandemi zamanında, ürünlerimizin telekomünikasyon ağlarından çıkarılmasını zorunlu kılmak ABD vatandaşlarını ve özellikle yeterli hizmet alamayan kırsak kesimleri riske atıyor.” İfadelerini kullandı.


Huawei, düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttıHuawei, düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı
Huawei Mate 40 Pro Plus, DxOMark puanıyla öne çıktıHuawei Mate 40 Pro Plus, DxOMark puanıyla öne çıktı

PAYLAŞ