ABD: Huawei, Türkiye için risk oluşturuyor! - Haberler - indir.com

ABD: Huawei, Türkiye için risk oluşturuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 10:10:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

ABD hükümeti, Çin’e karşı başlatmış olduğu ticaret savaşının teknoloji tarafındaki baş aktörü olarak Huawei yönetimini görüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana marka aleyhinde ticari kısıtlamalar uygulanırken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Türkiye’yi Huawei faaliyetleri nedeni ile uyardı!

Mike Pompeo: Huawei, Türkiye için risk oluşturuyor!

Washington Examiner dergisine bir röportaj veren Pompeo, ZTE ve Huawei’nin Türkiye’de artan faaliyetlerine ilişkin vurgu yaptı. Bu hareketlilikten rahatsız olduklarını belirten Pompeo, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Xiaomi Mi 10T serisi için Türkiye müjdesiXiaomi Mi 10T serisi için Türkiye müjdesi

Çin Komünist Partisi’nin elinde Türkiye’den gelen önemli miktarda verinin bulunması, her zamankinden daha dikkatli olmamız anlamına geliyor.

Ayrıca Mike Pompeo, Huawei’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yoğunlaştırmasının askeri ve güvenlik iletişim ağlarını etkilemesine izin vermeyeceklerini vurguluyor.

Özellikle son yıllarda Türkiye’de kurulmaya devam eden 4G – 5G altyapı ürünlerinin dağılımında Huawei ve ZTE firmaları ön plana çıkıyor. Ericsson ve Cisco gibi ABD’ye yakın ağ sağlayıcıları ise maliyet dezavantajından dolayı ikinci plana itilip kalmış durumda. Bundan ötürü Amerika hükümetinin rahatsızlık duyduğu ve Pompeo’nun son açıklamalarının bu konu ile ilişkili olduğu belirtiliyor. Öte yandan Çin’in dünya genelinde ticaret ağını güçlendirmek için başlattığı “Bir Kuşak, Bir Yol” projesinin Türkiye’yi kapsaması da Amerika’yı endişelendiriyor.

Amerika hükümeti, Huawei başta olmak üzere Çin merkezli çoğu diğer teknoloji markalarını hükümet casusu ve Çin Komünist Partisi’ne bağlı olmakla suçluyor. Huawei’nin savunması ise şirket faaliyetlerinin tamamen bağımsız şekilde yürütüldüğüne yönelik şekillenmeye devam ediyor. Bakalım Çin-ABD geriliminde Türkiye’ye yönelik olarak ifadeler nasıl karşılık bulacak?



PAYLAŞ