ABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtı - Haberler - indir.com

ABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD Federal Ticaret Komisyonu, rakiplerini satın alarak ya da önüne geçerek devre dışı bırakıp tekel haline gelen Facebook'un dağıtılması ve çatısı altında bulunan varlıkların bağımsız hale getirilmesi için federal mahkemeye şikayette bulundu. Şikayet sonucunda dava açıldı. 

ABD Federal Ticaret Komisyonu, 9 Aralık Çarşamba günü yani dün sosyal medya lideri Facebook'un dağıtılması için dava açtı ve federal mahkemeden Facebook çatısı altında yer alan Instagram, WhatsApp gibi dev varlıkların satılması için zorlanacak. Washington DC'deki bir federal mahkemede açılan davada FDC, Facebook'un rekabetçi tehditler sunan şikayetleri satın alarak ve satın alamayacağı rakipleri rahatsız bir şekilde engelleyen kısıtlayıcı politikalar izleyerek tekel haline geldiğini de aktardı. FDC'nin söz konusu bu davada talebi ise Instagram ve WhatsApp platformu da dahil olmak üzere Facebook'u tekel haline getiren varlıkların ve işletmelerin de eden çıkarılması, yeniden inşa edilmesi ya da mahkemenin sunulacağı alternatif bir çözüm olacak. 

Facebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyorFacebook İngiltere'ye içerik ödemesi yapmaya hazırlanıyor

FDC, yıllar önce Facebook'un WhatsApp ve Instagram'ı satın almasına onay vermişti

Konu hakkında tahmin edileceği üzere Facebook'un hisse değeri, açılan bu davadan oldukça kötü bir şekilde etkilendi ve gün kapanmadan da hisse senedi fiyatı yüzde 4 oranına kadar düşüş yaşadı. Bu arada Facebook, FDC’nin davasını gözden geçirdiğini ifade ederken; şu an için bağımsızlıkları istenen Instagram ve WhatsApp’ın yıllar önce satın alınmasının davayı açan FDC tarafından onaylandığını hatırlattı.

“FDC’nin satın alımlarımızı onaylamasından yıllar sonra hükümet, ürünlerimizi kullanan insanlara ve iş dünyasına etkisini gözetmeksizin değişiklik gerçekleştirmek istiyor.” sözlerini söyleyen Facebook, yakın zaman içerisinde konuyla ilgili olarak detaylı açıklamalar yapacaklarını dile getirdi. Kurucu isim Mark Zuckerberg geçtiğimiz yıl şirket içi bir toplantıda hükümetin Facebook'u dağıtmak için dava açması halinde yasal olan bir savaşa gireceklerini ve aynı zamanda bu savaşı da kazanacaklarını dile getirdi. 

Bilmeyenler için hatırlatma yapmak gerekirse; Facebook, 2012 yılında Instagram'ı 1 milyon dolarlık bir anlaşma ile satın almış ve FDC bu satın alımı ise 5-0 oy ile onaylamıştı. FDC'nin Facebook'un dağıtılması adına açmış olduğu bu dava ise komisyonda 3-2 oy alarak kabul edildi. Bu arada ise Facebook’un WhatsApp’ı da 2014 yılında 22 milyar dolar karşılığında satın aldığını da belirtmek gerekir.


Facebook Kustomer'ı satın aldıFacebook Kustomer'ı satın aldı
Facebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamleFacebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamle
Facebook Libra'nın adını değiştirdiFacebook Libra'nın adını değiştirdi

PAYLAŞ