ABD dişe takılan iletişim cihazı geliştirdi - Haberler - indir.com

ABD dişe takılan iletişim cihazı geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 15:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İleri Seviye İki Yönlü Akustik İletişim Sistemi (ATAC) olarak isimlendirilen fakat genellikle "Molar Mic" olarak bilinen cihazların askeri amaçlarla kullanılmak için geliştirilmesi istenilmiş ve Pentagon'un California merkezli Sonitus Şirketi ile anlaşma yaparak 10 milyon Dolarlık bir anlaşma yapıldığı açıklandı. Dişe takılan parçanın dışında dişe bağlı olan parçaya bluetooth yoluyla bağlanabilen elde taşınabilir bas konuş özelliğine sahip olan cihaz, Çağrı alma işlemi ve çağrı yapma işlemi özelliği bulunduruyor. 

Geliştirilen cihaz test edildi ve sorunsuz bir şekilde çalıştı

Savaş ortamlarında ya da operasyon sırasında dişlerden ses iletme ve kulaklara aktarma özelliği olan cihaz, gürültülü ortamlarda sorun yaratmadan sağlıklı bir şekilde iletişim kurmaya yarıyor. Sonitus şirketinin internet sitesinde yayınlanan bildiride edindiğimiz bilgiye göre cihazın prototipinin yaz aylarda Texas eyaletinde mevcut olan Harvey kasırgasında test edilen cihaz sorunsuz bir şekilde çalıştı. Ayrıca helikopter gürültüsünde test edilen cihaz, rüzgar sesine rağmen sahada mevcut olan personel sesinin helikopterdeki personel tarafından gayet net bir şekilde sesinin duyulduğunu ve sağlıklı bir şekilde iletişim kurulduğu rapor edildi. Şayet bu cihaz ilerleyen dönemlerde de sivil halkada kullanım için açılırsa birçok kişi tarafından ilgi ile kullanılacağını söyleyebilirim. 

Teknoloji çok hızlı ilerliyor

Her geçen gün daha ileri boyuta taşınan teknoloji gerek savunma sanayisi olsun gerek teknoloji sanayisi olsun birçok alanda ileri seviye olarak kullanılıyor. Çok hızlı bir şekilde ilerleyen bu teknoloji bir 10 yıl sonra nasıl bir boyut alacak düşünemiyorum. 





PAYLAŞ