ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı - Haberler - indir.com

ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 09:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında geçtiğimiz aylarda başlayan ticari savaş önümüzdeki günden güne sertleşiyor. Birbirlerine çeşitli yaptırımlar uygulayan hükumetler arasındaki sular pek durulacak gibi de durmuyor. Yeni elde edilen bir habere göre Amerika Birleşik Devletleri yönetimi Çinli şirketlerden ürün almasını tamamen yasakladı! 

Huawei, ZTE Corp, Hytera, Hikvision ve Dahua’yı kapsayan bu yasayla ABD, Çin’e uyguladığı yaptırımların dozunu da iyice sertleştirmiş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Huawei yetkilileri ABD tarafından uygulanan bu yasakların anayasaya uygun olup olmadığı konusunda verdiği mücadeleye devam edeceğini açıkladı. Uygulanan bu yaptırımlarla ilgili Hikvision, şirketin ABD’nin ve diğer ülkelerin belirlediği tüm yasalara uyduğunu bildirmekle yetindi. 

ABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyorABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyor

ABD Çinli üretici firmaları askıya aldı! 

Çin Kritik Alanda Windows Kullanmayı Bırakıyor

Gün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri yönetimi Çin’le ilgili ani bir karar alarak, Çinli üretici firmalardan ABD ülkelerinin ürün satın almasını geçici olarak yasakladı.  

Reuters’da yayınlanan habere göre Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin aldığı bu ani karar, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz sene Çin’e uygulamaya başladığı ticari baskıların bir aşamasından ibaret. Geçtiğimiz aylarda Huawei kapsayan bu yasak ciddiyetini iyice arttırarak tüm Çinli teknoloji firmalarını içine aldı. 

Çin’e uygulanan yasaklar geçtiğimiz sene Amerika Birleşik Devletleri’nde kabul edilen, “Ulusal Savunma Yetki Yasası”nı kapsamında uygulandı. Yasayla birlikte ABD’de kamu ve teknoloji şirketleri Çin’le özellikle teknoloji alanında olan ekipman alışverişini kısıtlamıştı. 

Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

Ardından Huawei’nin tamamen yasaklanmasının nedenin ise Huawei şirketinin geliştirdiği 5G altyapı hizmetleri ve telekomünikasyon ürünlerinin Çin için casusluk aracılığı ile geliştirildiği öne sürülmüştü. Huawei ise kendisine yöneltilen bu iddiaları tamamen reddetti. 

Son kararla yasaklanan şirketler arasında yer alan Hikvision ise şirketinin kurallara tamamen uyduğunu belirterek özellikle ABD hükumeti tarafından zorunlu kılınan koşullara uymak için çaba sarf edildiği yönünde açıklamalar yaptı. 


Huawei ABD işçilerine veda ediyorHuawei ABD işçilerine veda ediyor
Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandıGoogle ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı

PAYLAŞ