ABD Başkanı Donald Turmp, Apple'a ateş püskürdü - Haberler - indir.com

ABD Başkanı Donald Turmp, Apple'a ateş püskürdü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 15:20:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde attığı tweetlerle gündemi belirleyen Donald Turmp’ın hedef tahtasında bu defa teknoloji lideri Apple vardı. Donald Turmp istihbarat için iPhone’larda arka kapı açmayı reddeden Apple’ı eleştirdi.

Hatırlarsanız akıllı telefonlara arka kapı açılması geçtiğimiz sene gündeme gelmiş ve birçok teknoloji şirketi buna karşı çıkmıştı. Kullanıcılarının kişisel gizliliğini korumak adına bu düşüncenin yasalaşmasına karşı çıkan şirketler konuyla ilgili bir dilekçeye imzalarını atarak itiraz etmişlerdi. Bu tartışmalar devam ederken ortaya Apple hakkında ilginç bir iddia atıldı. Şirket politikası gereği kullanıcı bilgilerini kolluk kuvvetleri ile paylaşmayan şirketle ilgili ABD Adalet Bakanı William Barr  tarafından ilginç bir açıklama yapıldı. Açıklamada geçtiğimiz sene Aralık ayında yaşanan Suudi Arabistanlı bir askerin Florida eyaletinin Pensacola Donanma Hava Üssü'nde düzenlemiş olduğu silahlı saldırının Apple yüzünden sağlıklı bir şekilde soruşturulamadığı açıklanmıştı belirtiliyordu.

ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyorABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor

Bu eleştirilerden birkaç gün sonra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Turpm’ın attığı tweet şirket üzerindeki baskının artmasına neden oldu. Apple’a ticari ve diğer konularda her zaman çok yardımcı olduklarını dile getiren Trump, şirketin buna rağmen katillerin, uyuşturucu satıcılarının ve diğer suçluların kullandığı iPhone’ların kilidini açmayı reddettiğini açıkladı.

Apple “İkinci bir iPhone için bizimle iletişime geçilmedi”

William Barr’ın Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamaya karşılık iddia edilenin aksine “Adalet Bakanlığı”nın yürüttüğü soruşturmaya yardımcı olduğunu açıklayan Apple, Donald Trump’ın açıklamalarına henüz bir yanıt vermedi. Apple söz konusu suçlunun hesap bilgileri, iCloud yedeklemeleri ve cihazla ilişkili hesap işlem verileri dahil olmak üzere iPhone’nunda bulunan hassas verileri FBI ile paylaştığını açıkladı.

Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

Saldırıyı düzenleyen askerin iki adet iPhone’u bulunduğunu belirten William Barr, telefonları incelemek için mahkemeden izin alındığı yönünde açıklamalarına karşılık Apple, bakanlığın ikinci bir iPhone için kendileriyle iletişime geçmediklerini açıkladı. Suçlunun istenen verilerini paylaşmasına karşılık ne olursa olsun cihazlarında arka kapı oluşturmayacağının altını çizen Apple “Arka kapılar, ulusal güvenliğimizi ve müşterilerimizin veri güvenliğini tehdit edenler tarafından da kullanılabilir.” Arka kapı konusuna karşı duruşunun aynı olduğunu bu kez daha sert bir dille ifade etti.


Xiaomi, olası bir ABD yasağına karşı hazırlık yapıyorXiaomi, olası bir ABD yasağına karşı hazırlık yapıyor
ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyorABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor

PAYLAŞ