ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı - Haberler - indir.com

ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-26 10:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, birbirinden çarpıcı eylemlerde bulunuyor. Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Google, Twitter ve Facebook gibi firmalar arasında büyük bir gerginlik mevcut. Pek çok sosyal medya servisi Facebook, Twitter ve Google gibi, Donald Trump aleyhine yapılan haber ve paylaşımlar nedeniyle Beyaz Saray'ın kara listesine girdi. Şimdi gelen iddialara göre bu üç dev şirket hakkında rekabet kanunlarını ihlal ettiği için bir tasarı hazırlanıyor.

VoLTE ve Wi-Fi Hotspot Özellikleriyle Donatılmış Nokia 3310 4GVoLTE ve Wi-Fi Hotspot Özellikleriyle Donatılmış Nokia 3310 4G

ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı

Beyaz Saray'a yakın kaynaklar, federal yetkililerin bu üç şirket için operasyon düzenlemesini kolaylaştıracak bir tasarı geliştiriliyor. Beyaz Saray sekreteri Lindsey Walters, bahsi geçen taslağın  sadece büyük şirketlere değil, tüm sosyal medya servislerine yönelik olduğunu vurguladı. Facebook ve Google hakkında rekabet kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle bazı Avrupa Birliği üyeleri tarafından soruşturma açılmıştı. İtalyan yetkililer, Facebook'un WhatsApp'ı satın almasından sonra 2016 yılında sosyal medya devi üzerine araştırma kararı aldı. Avrupa Birliği Ticaret Komisyonu, daha da ileri gitti ve 2018 yılının Haziran ayında Google'a 4,4 milyar euro'luk ceza kesti. Dedikodulara göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donal Trump, sevmediği teknoloji devi şirketlerin ve diğer şirketlerin canlarını sıkmak istiyor.

Google'a para cezası uygulanmasının sebebi ise Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı içindi. Toplamda 4,34 milyar euro para cezası uygulanan Google, cezaya itiraz edeceğini söylese de AB Rekabet komisyonu bu şirketleri derinden araştırıyor.


Donald Trump, şiddet içerikleri oyunları yasaklayacakDonald Trump, şiddet içerikleri oyunları yasaklayacak
Samsung'tan yepyeni bir donanım!Samsung'tan yepyeni bir donanım!
Donald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdiDonald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdi

PAYLAŞ