AB, telefon şarjları için yeni bir düzenlemeye gidiyor - Haberler - indir.com

AB, telefon şarjları için yeni bir düzenlemeye gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 09:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Avrupa Birliği, telefon tüketicilerinin standart şarj cihazlarına sahip olması sonucu bunu kullanmaya zorlamanın ne kadar doğru olup olmadığı ile ilgili tartışıyor.

Akıllı telefon piyasasına baktığımız zaman diğer piyasalara göre daha canlı olduğunu ve bu canlılığını hiç yitirmediğini görüyoruz. Sürekli arz talep olan bu piyasaya bir an olsun ilgi azalmıyor. İnsanlar ise akıllı telefonlarını bir an olsun elinden hiç düşürmüyor. Bu durumdan şikayetçi olan insanlar bile artık bu duruma kendini alıştırdı. Sürekli akıllı telefonlarla uğraşmak dolayısıyla şarj problemini de devamında getiriyor. Bu konu üzerinde sürekli çalışma yapan Avrupa Birliği ise telefon tüketicilerinin standart şarj cihazlarına sahip olması sonucu bunu kullanmaya zorlamanın ne kadar doğru olup olmadığı ile ilgili tartışıyor.

Şayet bütün cihazların şarj girişleri aynı olursa, insanlar aynı tip şarj cihazı sayesinde cihazlarını çok daha rahat şarj edebileceğini düşüyor.

Avrupa Birliği tarafınca Apple’ın standart olmayan Lightning konektörü de dahil olmak üzere bütün tescilli şarj cihazlarının yasaklanmasını ön görüyor. Şayet bütün cihazların şarj girişleri aynı olursa, insanlar aynı tip şarj cihazı sayesinde cihazlarını çok daha rahat şarj edebileceğini düşüyor. Uzun bi süreden beri birbirinden farklı şarj başlığı kullanan akıllı telefon üreticileri, Avrupa Birliği’nin tartıştığı bu durumdan hiç memnun değiller. Kendi markalarının ve özelliklerini değiştirecek olan şirketler, üreticilerin eski şarj aletlerini kullanamamasından ötürü bir takım problemler yaşayabilir. Bu durum üreticileri olumsuz anlamda etkileyeceği gibi müşterileri de olumsuz yönden etkileyecektir. Şu an yeni bir akıllı telefon alan kişi eski şarj makinesi ile cihazlarını şarj edebilirler. Şayet Avrupa Birliği böyle bir kararı onaylar ve şirketleri de ikna ederse bu alışkanlığın üstüne set örülür. Bakalım durum nasıl değişecek. İlerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Takipte kalın.





PAYLAŞ